torstai 3. heinäkuuta 2008

Hittiä voi yhä hypistellä

On mieluisaa huomata myyntisinkkujen kasvanut osuus virallisella singlelistalla. Esimerkiksi latauslistan 13:ntena debytoinut Kristian Meurmanin Läpi yön jäi ulos Top 20:stä ilman fyysistä myyntiä. Tilastoon mahtuu suht tasaisiakin sekä/että-tapauksia – Kendin Connected kiilasi Meurmanin ohi 18:nneksi yhdistelmällä 63% latauksia, 37% singlemyyntiä.

Apulannan Kesä-ep:n potissa on mukana myös Paha ihminen -hitin latauspisteet, mutta ykkössija olisi lohjennut ilman niitäkin. Listahistorian mukaan tuon kärkipaikan olisi pitänyt tällä viikolla olla vakavasti uhattuna. Nimittäin Children of Bodomin tähänastiset seitsemän listasingleä ovat kaikki nousseet ykkösiksi, mutta nyt Hellhounds on My Trail -ep debytoi vasta kahdeksantena.

Latauslistaa kolmatta viikkoa johtavan Cheekin Liekeissä-hitin radiosoitto ei näy Music Control -listalla, koska sen julkaissut Rähinä Records ei osallistu koneiston toimintaan. The Voice tuntuu olevan täysillä biisin takana, mutta NRJ soitti sitä viime viikolla vain 13 kertaa ja Ylex on koko ajan viitannut sille kintaalla. Kuka sä oot -albumi roikkuu säällisesti Top 10:n tuntumassa, ja Anttila sijoitti sen kerran jopa listansa ykköseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti