keskiviikko 30. heinäkuuta 2008

Elämää julkaisuviikon jälkeen

Soundtrackit tuovat liikesarjoillaan mukavaa vaihtelua siihen protokollaan, että albumien kuuluu saavuttaa muhkeimmat myyntilukunsa julkaisuviikollaan (paitsi jouluisin). Tämän viikon ykkönen Mamma Mia! ylitti Top 40 -kynnyksen vasta toisella myyntiviikollaan, ja vielä hitaammin käynnistyi nyt kahdeksanneksi noussut Sex and the City – se nimittäin ilmestyi alkujaan jo toukokuun lopulla, mutta kelpasi listalle vasta hiljattain elokuvan ensi-illan jälkeen.

Sex and the City sisältää sekalaisia vanhoja ja uusia biisejä seassaan vain yksi aktuelli hitti (Duffyn Mercy). Mamma Mia! koostuu tunnetusti Abban musiikista, jota aina vain kyetään pukemaan myyvään muotoon. Vajaat pari vuotta sitten Rajaton ylsi listakärkeen Abba-biiseillä, ja vuonna 1999 nähtiin kakkossijalla A-teensin The Abba Generation. Vuoden 1992 suurimpia menestyksiä oli Erasuren ep Abba-esque. Alkuperäisen yhtyeen Gold-kokoelma kävi paalupaikalla sekä 1992 että 1999. Lieneekin yllättävä tieto, että aidoista oikeista Abba-älppäreistä Suomen listaykkösiksi ylsivät vain Voulez-vous (1979) ja Super Trouper (1980).

1 kommentti:

  1. ABBAlla on niin paljon tunnettuja biisejä, että rahastusta voisi jatkaa vielä Abba Goldin ja More Goldin lisäksi vaikka "Some More Gold"-nimisellä kokoelmalla... saapas nähdä, nouseeko Agnethan tekeillä oleva albumi Suomen listoille! Arvelen, että hänen kuulijakuntansa on aika keski-ikäistä sorttia, jotka vielä cd-levyjä ostavat.
    Terv. abba fani forever

    VastaaPoista