keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Kakskakkonen, kakkonen ja kuutonen


Kauko Röyhkä on 22. lista-albumillaan korkeammalla kuin koskaan ennen, kakkosena. Hänellä on ennestäänkin neljä Top 10 -sijoitusta, mutta kaikki vähän tiskin alta saatuina. Räyhähenki muistelee -kokoelma ilmestyi vuoden 2000 hiljaisena tammikuuna, ja 1980-luvun lopun levyt hyötyivät silloisesta listaotannasta, joka painottui erikoisliikkeisiin – esimerkiksi Anttila ei ollut silloin mukana laadinnassa.

Vanhana kaukofanina Herra Ylppö olisi voinut myöhentää viikolla oman albuminsa julkaisua, niin Röyhkä (kuten myös Riku Mattila) olisi päässyt ensi kertaa listaykköseksi. Ehkä asiat eivät ole näin yksinkertaisia; ehkä ainakin muutama Ylppö-levyä ostamaan tullut poimi saman tien mukaansa Röyhkän & Mattilan ja ilman tätä lisäimua he olisivat jääneet Lauri Tähkän ja Nightwishin taakse. Erot nimittäin olivat pienet.

22 Pistepirkon Top 10 -albumien parhaiden sijojen numerosarjaa 2–4–5–7–8 täydentää nyt kuutonen. Kummallinen nimi (Well You Know) Stuff Is Like We Yeah! oli kuulemma bändin ranskalaisen miksaajan lausahdus. Lieneekö mahdollista, että tuo we-sana oli sittenkin oui? No, pirkkomaailmassa on muutenkin totuttu tulkitsemaan sanat kutakuinkin sinne päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti