sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Ykkösten ykkönen

Vaikka Ruger Hauerin tähän asti paras albumilistasija oli 15, tämän viikon ykkösyys ei päässyt yllättämään. Sen sai ennakoitua Spotifyn päivälistoille ryöpsähtäneistä albumiraidoista – ja tietenkin siitä, että trion jäsenistä Paperi T ja Pyhimys nousivat soololevyineen viime vuonna listakärkeen ja ovat yhä mukana Top 50:ssä. Nyt he etenivät Maturella siihen artistieliittiin, jonka jäsenillä on paalupaikka sekä sooloilijana että yhtyeen jäsenenä.

Eliittiasemasta joutuu yhä haaveilemaan One Directionista lähtenyt Zayn, jonka Mind of Mine debytoi kolmossijalla. Toistaiseksi sooloura on liidellyt suunnilleen samoissa korkeuksissa kuin bändilläkin, mutta tarkkailkaamme listaviikkojen kertymistä. One Directionin Made in the A.M. on nyt mukana 20. kertaa, ja sen kaikki viisi albumia ovat keränneet vähintään tuon 20 listaviikkoa. Siinä Zaynille tavoiteltavaa.

Ns. singlelistalle ei saatu yhtään uutuutta, mutta Spotifyn päivälistoille on taas ehtinyt kehittyä ihan eri meininki. Ykkössijaa ovat vaihdelleet Nikke Ankaran Ettei nyt vaan sattuis mitään ja Elastisen telkkulaulu Oota mua, jossa tällä kertaa vierailee Johanna Kurkela. Kolmantena uutuutena Spotify-podiumin täydentää Evelinan Sireenit. Jos Elastinen syrjäyttää itsensä seuraavan singletilaston kärjestä, Kurkela saa uransa ensimmäisen ykköshittibiisin millään virallisella listalla.

4 kommenttia:

 1. YleX tukee mukavasti maikkarin ohjelmaa lisäämällä kaksi Elastisen biisiä tällä viikolla soittolistalleen. Eipä taida Johanna Kurkela aiemmin olla käynyt YleX:n soittolistalla.

  VastaaPoista
 2. Ehkä hyvä että joku tukee, koska Nelosen radioasemilla Elastinen näkyy yhä olevan boikotissa.

  VastaaPoista
 3. Onko sinulla tietoa, kuka suomalainen artisti myi eniten levyjä viime vuonna ja monta kappaletta? Olen yrittänyt tietoa löytää eri lähteistä. Mikseiköhän moneen vuoteen äkt ei ole julkaissut myydyimpiä levyjä??

  VastaaPoista
 4. Ei tuollaista tietoa ole kai julkistettu, Emma-gaalassakin mainittiin vain Adelen 48+ tuhatta. Myynnin putoaminen siihen julkaisuhaluttomuuteen lienee syynä.

  VastaaPoista