perjantai 1. huhtikuuta 2016

Merkkikuukausi 4/2016

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

55 vuotta: Eino Grön
Kuutisen vuotta vankkana ja yli 30 vuotta pätkittäisenä jatkuneen hittiputken aloitti single ja ep Karnevaalitango.

50 vuotta: Päivi Paunu
Aamulla varhain -singleä seurasi viisi isoa hittiä, joista kolme käännöksiä, yksi syksynsävel ja yksi euroviisu.

40 vuotta: Taiska
40 vuotta: Tina Charles

Taiskan ensimmäisen tilastomerkinnän toi tietenkin Mombasa-single. Netflixin River-sarjan tärkeänä osana soiva I Love to Love nosti Charlesin samannimisen albuminkin nelossijalle.

35 vuotta: Kauko Röyhkä
35 vuotta: Kim Wilde

Uusia tansseja on saanut seuraajikseen tilastoihin 29 Röyhkä-albumia. Kim Wilde käynnisti uransa lyhytjänteisemmin mutta peräti hittivuosilistan ykkössijan arvoisesti Kids in America -sinkkuineen.

30 vuotta: Samantha Fox
30 vuotta: Bangles

Foxin Touch Me (I Want Your Body) -single oli lähes yhtä räväkkä alku kuin Wildella. Bangles ei koskaan saavuttanut meillä ansaitsemaansa suosiota, mutta kolme albumi- ja viisi singlemerkintää sentään kertyi.

25 vuotta: Klamydia
25 vuotta: Aknestik
25 vuotta: De La Soul

Röyhkääkin pitemmän ansioluettelon keränneen Klamydian nosti listoille ep Säynäväynäviä. Aknestikille saman teki single Naapurin parrakas lentovaris. De La Soulin Ring Ring Ring (Ha Ha Hey) ylsi sekä single- että paikallisradiolistan ykköseksi.

20 vuotta: Captain Jack
Kaikki luulivat, että se Suomesta platinalevyn hakenut kapteenihattuinen heebo oli Captain Jack. Mutta kun heebo kuoli, Captain Jack ei kuollutkaan.

15 vuotta: Asa
15 vuotta: Don Johnson Big Band

Asa käytti vielä taiteilijanimeä Avain, kun Roihuvuori-single eteni kärkikymppiin. Don Johnson Big Bandinkään sisääntulo ei ollut näyttävä, sillä esikoisalbumi Support de Microphones ilmaantui midpricelistalle vuosi julkaisunsa jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti