sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Jumalten voitto

En saa tabletilla blogipäivityksiini kuvia haluamassani muodossa, joten loin tämän tiedoston ennen reissuani ja latasin kuvan siitä albumista, jonka todennäköisyys korkeimmaksi uutuudeksi oli mielestäni, no, korkein. Kas: vaikka Moonsorrow'n tähän asti paras sijoitus oli 7 ja edellisestä levystä aikaa viitisen vuotta, Jumalten aika säntäsi ykköseksi asti.

Hyvän vastuksen tarjosi toinen kotimainen metalliryhmä, joka palasi vielä pitemmältä tauolta ja joka Moonsorrow'n tapaan oli aiemmin netonnut neljä Top 20 -sijoitusta, paras 10:ntenä. Thunderstone ylsi niin ikään uuteen enkkaan, joka nyt on viitossija. Harkitsin kuva-aiheeksi myös Pet Shop Boysia, joka viimeksi palasi näyttävästi kärkiviisikkoon, mutta Super sai tyytyä kunniakkaaseen kahdeksanteen sijaan.

Kanye West onnistui sähläämään lahjakkaasti The Life of Pablon julkaisun ja Tidal-jakelun kanssa, mutta niin vain onnistui myös nappaamaan parhaan listasijansa Suomessa (#12). Edeltäjä Yeezus kävi 13:ntena ja pari muutakin Top 20:ssä. Ensikertalaisina vastaanotimme tilastoon 30 vuotta sitten Kokkolassa perustetun Wentus Blues Bandin (#35) ja japanilaisen Babymetalin (#45).

1 kommentti:

  1. Superin kahdeksas sija on paljon isompi kuin uskalsin toivoakaan koska eka single "The pop kids" on jälleen sivuutettu suomessa täysin. Tuo kappale ei ole tainnut soida millään radioasemalla Suomessa. Sen astaanotto on tosin ollut todella nihkeää muuallakin euroopassa. PSB osakkeet ovat tipahtaneet dramaattisesti Norjassa, jossa edellinen Electric debytoi ykkösenä muta uusin jäänyt sijalle #28.. Britanniassa odotetusti sijalle 3. Saa nähdä miten albumi romahtaa ensi viikolla. Electricin kaltaista myyjää siitä tuskin tulee koska se sinnitteli Top-20:sä melko pitkään, kun vertaa sitä muihin vuoden 1993 jälkeen ilmestyneisiin PSB levyihin.

    VastaaPoista