maanantai 28. marraskuuta 2011

Vaahteranpunainen joulu


Anttila-myynnin ennakkotietojen perusteella se on tapahtumassa jälleen: Rihannan Talk That Talk käy oudon hitaasti kaupaksi. Laulajattaren kolme edellistä albumia saavuttivat korkeimmat sijansa kahdeksannella, yhdeksännellä ja seitsemännellä listaviikollaan, mikä maineeseen ja hittisumaan suhteutettuna ei käy järkeen – ainakin 90 prosenttia kilpailijoista kun tekee sen aina julkaisuviikollaan.

Sen sijaan Nickelback näyttäisi palaavan kärkikymmenikköön lähes 10 vuoden tauolta. Saattavat jopa viikon kaksi ostetuinta tuontilevyä olla kanadalaisia, koska Michael Bublé taatusti loikkaa promokäyntinsä voimin kohti huippua. USA:n ykkösenä juuri debytoinut rappari-näyttelijä (ja Rihannan exä) Drake on hänkin Kanadasta, mutta tuskin ihan heti valtaamassa meidän tilastojamme.

Ennen Bubléta rapakontakainen joulumusa ei juurikaan ole uponnut suomalaisiin – ehkäpä tärkeä osa joulua eli traditiot poikkeavat tässä suhteessa liikaa toisistaan. Andrea Bocellin toissavuotinen My Christmas sen sijaan menestyi, koska siinä tulkittiin eurooppalaisiakin kappaleita kuten O Tannenbaum (Oi kuusipuu) ja Cantique de Noël (Oi jouluyö). Musiikkituottajien tietokanta näyttää kultamyyntiä myös levylle, josta en muista ennen kuulleenikaan: Elvis Presleyn Christmas Wishes. Varmaan midprice- tai kytkykauppatavaraa.

1 kommentti:

  1. Christmas Wishes löytyy Spotifysta:
    http://open.spotify.com/album/0uPyExlQOUWyFnHCeKRdWO

    VastaaPoista