torstai 24. marraskuuta 2011

50 sanaa voitti 29 syntiä

Kate Bushin 50 Words for Snow ehti maanantaijulkaisuna albumilistan korkeimmaksi tulokkaaksi, mutta jäi pykälällä normiksi muodostuneesta Top 10 -sijoituksesta. Vaikka suosio on taukoineenkin pysynyt vakiokorkealla ja vaikka ainakin Nyt-liitteessä ja Aallon listaohjelmassa toisin väitettiin, Bush ei ole koskaan yltänyt Suomessa ykköseksi.

Jo ennen trion ensimmäisenkään pitkäsoiton ilmestymistä keväällä 1973 Haminassa taltioitu Hurriganes-live debytoi 13:ntena. Siinä kuullaan muun muassa Roadrunner, joka ilmestyi samannimisellä albumilla vasta puolitoista vuotta myöhemmin. Kaksi aiemmin julkaistua konserttilevyä, Live at Metropol ja Live in Stockholm 77 nousivat kuutos- ja viitossijoille vuosina 1988 ja 1996.

20:nneksi ilmestyneeltä Petri Nygård -kokoelmalta 29 syntiä ei osannut odottaa oikein mitään – enemmän kiinnostaa kaksi isoa hittiä hänen kanssaan tehneen Lord Estin menekki ensi viikolla. Ehdottomasti alle odotusten pärjäävät esikoisellaan 22 viikkoa listalla viettäneen ja kultaa myyneen Puhuvan koneen kakkoslevy (42) ja Sielun veljien kokoelma (45).

3 kommenttia:

  1. Midprice-hintainen Hurriganes-levy virallisella listalla?

    VastaaPoista
  2. Onhan se keskimääräistä halvempi, mutta on niitä huokeampiakin nähty listalla. Bocellin joululevy näköjään koki pikasiirron midpriceen.

    VastaaPoista
  3. Lord Est noussut 40 paremmalle puolelle Spotifyssä. Tehnyt tällä viikolla paljon maakunnissa töitä, joten nyt varmasti viimeinen mahdollisuus näyttää kyntensä ja saada levy viralliselle listalle. Eipä taida Lord Estin kuuntelijat ko. listalle paljon painoarvoa antaa.

    VastaaPoista