keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Viimetingan kerjuu

Vaikka albumimyynti putosi tuntuvasti edellisestä viikosta, mukana on yhä niin paljon jouluostoksia, että sijaluvut eivät juuri muuttuneet. Seuraavalla listalla pakka luultavasti sekoittuu sitäkin iloisemmin. Tärkein muutos tällä kertaa oli Lauri Tähkä & Elonkerjuun nousu kärkeen pitkän kärkkymisen jälkeen. Kirkkahimmat 2000–2008 on ensimmäinen greatest hits -tyyppinen ykkösalbumi Suomessa yli kolmeen vuoteen! Edellinen oli Nightwishin Highest Hopes lokakuussa 2005.

Tähkä poppoineen on myös ainoa vuoden mittaan kahdella levyllä kärkeen yltänyt yrittäjä – Tuhannen riemua -albumin viimeinen ykkösviikko oli 5/08. Kumpikin äänite mahtuu vuoden myydyimpien top teniin, kun kukaan muu ei saanut tuplaedustusta edes 40 parhaan joukkoon. Tulokset luvassa vuoden alkupäivinä, radio- ja sinkkuraporttien jälkeen.

Ulkomaiset tilastohirmut jäivät joulun alla lähes järjestään kauas Suomen Top 40:stä (Kanye West, Beyoncé, Take That, Akon, Nickelback...). Samaan floppiosastoon on luettava myös muun muassa Rumban kannessa komeillut Fall Out Boy, vaikka I Don’t Care -sinkkua on luukutettu radioissa nelossijan edestä. Biisin kitarariffihän on kupattu vanhasta hippihitistä Spirit in the Sky – samankaltaisuus on ilmeisin verrattuna Doctor & the Medicsin brittiykkösversioon (1986).

3 kommenttia:

 1. Lauri Tähkän suosiota en varmaankaan tule ikinä ymmärtämään. Albumilistalla seuraavina olevia ymmärrän oikein hyvin: Loirin vanha näyttelijän karisman, Anna Abreun teinisuosion, ja jopa The Priestsin joulunajan menekin hartaushakuisille. Mutta miksi Lauri Tähkä? Eikö se ole suomirockperinteen jatkajaksikin vähän liian taitamatonta ja mielikuvituksetonta musiikkia?

  VastaaPoista
 2. En ole minäkään L. Tauhkan ystävä, mutta jotenkin oletin Fintelligens-yhteistyön kasvavan isommaksi hitiksi. Yle X soittaa ja NRJ jonkin verran, mutta latauslistalla ei Määränpäätä ole näkynyt.

  VastaaPoista
 3. No voi voi. Onpa Analla ja Timpalla murheet. Kannattisiko jo taantuman sydämessä ollessa vähän relata?
  Tähkä bailattaa ja kansa diggaa.
  Loirin 'musiikkia' kuunnellessa ahdistuu tämä arktinen Suomensuku totaalisesti. Niitä levyjä varmaan ostetaan vain lahjaksi kaikille isille.
  Vieläkö kukaan muistaa mitä Loiri lupasi tehdä, jos saa joskus levynsä listaykköseksi?
  Muutama vuosi sitten YleTVn Lista-ohjelmassa.

  VastaaPoista