tiistai 12. huhtikuuta 2022

Pehmeys voitti tulisuuden

Viime viikko taisi olla hyvä fyysisten levyjen markkinoilla, kun albumilistan kärkipäässä debytoi useita esittäjiä, joiden pääasiallinen yleisö tuskin on sitä aktiivisinta Spotifyn käyttäjäkuntaa. Tulokasryhmää johti kotimaan legenda J. Karjalainen, USA:ta edusti Red Hot Chili Peppers ja Ruotsia myös jonkinlaiset listaveteraanit The Hellacopters, Meshuggah ja The Coffinshakers.

Koska Karjalainen ja Peppers ovat Warnerin artisteja, julkaisujen yhtäaikaisuus hiukan kummeksutti, mutta neuvotteluvaraa tuskin on ollut. Huhtikuun 1. päivänähän on Karjalaisen itsensä lisäksi moni hänen aiempikin albuminsa nähnyt päivänvalon. Red Hot Chili Peppersin ykkösputki meni poikki jo edellisellä vuoden 2016 albumilla, ja oli suorastaan mukava nähdä Pehmoainon minialbumin estävän Unlimited Lovea nousemasta edes kakkoseksi.

Ruotsalaiset kohensivat kaikki tähän asti parasta listamerkintäänsä. Coffinshakers petrasi urapaketillaan 19. sijalta 12:nneksi ja Meshuggah 7. sijalta kuudenneksi. Vuonna 1997 listallamme esittäytynyt The Hellacopters lopetti toimintansa 2008 käytyään korkeimmillaan kahdeksantena, mutta paluulevy Eyes of Oblivion harppasi suoraan nelossijalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti