keskiviikko 6. huhtikuuta 2022

Hidas mutta varma vuoristorata

Alkuvuosi ei ole nostanut esiin erityisen vahvoja radiohittejä. Vaikka Olli Halosen Pohjola on viettänyt 12 viikkoa Top 3:ssa, sen viikkoimpactit eivät ole kertaakaan ylittäneet neljää miljoonaa, kun takavuosina jotkut huitelivat kymmenessäkin miljoonassa. Vaisu meno mahdollistaa yllättävät kärkivisiitit: The Rasmus teki sellaisen Jezebelillään UMK-voiton jälkeen, 35 – 1 – 13.

Tämän viikon hämmentäjä on vanha tuttu Kaija Koo x Pyhimys -hitti Sattuu, joka jo syyskuussa kävi kakkosena, virui vielä kolme viikkoa sitten 47:ntenä, mutta harppasi nyt 11. sijalta ykköseksi. Eli toisin kuin v2.fi uutisoi, se ei kivunnut kärkeen ”hitaasti mutta varmasti”. (Yllättävän poikkeuksellista muuten se, että musiikkisivustot kirjoittavat mitään radiolistan tapahtumista.)

Eri asemien suosikeissa on hajontaa, minkä näkee siitäkin, että ulkomaisilla hiteillä on ollut vahva edustus kärkipäässä. Muutama suosikkikanavahan vahvasti painottuu tai erikoistuu suomalaiseen musiikkiin. Silti viikko sitten seitsemän soitetuimman joukossa oli viisi tuontibiisiä, kun taas koko striimien Top 10 oli harvinaisesti kotimainen (ainakin osittain, mukanahan oli Edamame).

Nuorisokanavat vaihtavat yhä A-hittejään melko tiuhaan, mutta jos olette ihmetelleet ulkomaistenkin kappaleiden pitkiä juuttumisia, niin syynä on luultavasti ollut Radio Nova. Sen ansiosta esimerkiksi The Weekndin Take My Breath ja Imagine Dragonsin vuoden vanha Follow You jatkavat yhä hyvissä asemissa. Novalla on osansa siinäkin, että lähes yhtä iäkäs Jannan Maailma meidän jälkeen ylitti juuri ensi kertaa Top 20 -kynnyksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti