tiistai 11. tammikuuta 2022

Kahden vuoden vuosi

Radio Monitor lähetti viikkolistansa mukana kokonaislaskelman vuoden 2021 aikana eniten impacteja keränneistä hiteistä. Kymmenen kappaletta ylsi sataan miljoonaan, ja isoimman potin haali odotetusti Ellinooran Dinosauruksii, 183.950.000. Keskimääräinen suomalainen kuuli sen vuoden mittaan radiosta 33 kertaa, mikäli järjestelmään on luottaminen.

Koska Teoston ja Gramexin kohtuuttomasti mediatilaa saavat vuosiraportit perustuvat pelkkiin soittomääriin, voi vertailun vuoksi tässäkin pdf:ssä katsoa soittomääräsaraketta ja odottaa sitten puoli vuotta Teoston laskelmaa. Ylivoimainen ykkönen on The Weekndin Save Your Tears (11.796), joka impacteissa sijoittui kolmoseksi. Dinosauruksii tarvitsi vain 5.847 soittoa peitotakseen sen kevyesti.

Radioasemasarake on yleensä pitkäveteinen, koska Radio Suomen lukuisien aluelähetysten erikseen huomioiminen aiheuttaa sekaannusta. Kerrottakoon silti, että ensi kertaa näen jonkin biisin keränneen soittoa 50 asemalla. Asialla oli Blind Channelin Dark Side, joka vuosien jälkeen palautti englanninkielisen suomimusan kärkikuvioihin, kymmenenneksi. Vastapainoksi vuosilistan 61. sija irtosi vain kahden aseman soitoilla (Heatin Dangerous Ground, Rock ja City).

Tuosta graafista, klikkaa isommaksi. Merkitsin aikajanalle 30 menestyneimmän kappaleen julkaisupäivät, joista yli puolet on edelliseltä tai sitä edelliseltä vuodelta. Tästä voimme enteillä, että myös vuoden 2022 suurimmista radiohiteistä valtaosa on jo markkinoilla. Loput ilmestyvät lähiviikkoina tai -kuukausina. Graafin ja Top 30:n biiseistä vain Haloo Helsingin Tulikärpäset on 2021-jälkipuoliskolta, se julkaistiin kuudes elokuuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti