torstai 13. tammikuuta 2022

Itsereklamaatiota

1000 listan kirjassa on jonkin verran sisältöä, jonka kokoamiseen ei ollut mitään idioottivarmaa keinoa. Esimerkiksi sanahaku on hyvä keksintö, mutta pitää tietää kaikki sanat ja niiden muodot, joita tulee hakea. Niinpä varauduin siihen, että viime tipassa ja liian myöhään paljastuu noloja puutteita. En ole saanut lukijoilta vielä reklamaatioita, mutta oikaisen tässä omia löytöjäni.

Valtioaiheisissa hitinnimissä huomioitiin myös kansallisuudet tyyliin Englishman in New York, joten Venäjä-listalle olisi kuulunut Klamydian Ryssä mun leipääni syö. Biisi on kyllä mukana kirjassa kahdesti. Jörgen Petersenin Manzanillan sivuutin, koska se on useiden tuotteiden/paikkojen nimi, mutta se kai konkreettisesti tarkoittaa espanjaksi pientä omenaa eli olisi kelvannut hedelmälistalle. Ja jos iho, arpi ja tatuointi saivat yhteisen teemalistan, niin sekaan varmaankin olisi sopinut myös rusketus, eli ykköseksi olisi mennyt PMMP:n Rusketusraidat.

Wikipedia sisällyttää LA & Babyfacen sävellysluetteloon Eric Claptonin Change the World -hitin, ja kuulostaahan se heidän tuotannoltaan, mutta on oikeasti coverversio eli ei kuuluisi kirjaan. (korjattu kommentin pohjalta) Erika Vikmanin Syntisten pöytä ansaitusti mainitaan tangokuninkaallisten isoimpien hittien tilastossa, mutta jäi pois sen alapuolelta Idols-kilpailijoiden listalta. En tiennyt Vikmanin Idols-menneisyydestä, hyi minua.

Joidenkin listojen sisältö tai rajaus saattaa herättää hämmennystä. Jos aalto ja maininki on yhdistetty samaan nimiteemaan, miksei laine? Joo yllätyin minäkin. Abreun viimesyksyinen Vain elämää -vetäisy Laineet on listahistoriamme ensimmäinen kappale, jonka nimessä on tuo kirjainjono tuossa merkityksessä (ei siis kuten Naispaholainen tai Muistan sua Elaine).

2 kommenttia:

  1. Eric Claptonin "Change the World" ei ole Claptonin itsensä kirjoittama - niin Claptonin singlellä kuten eri levyillä tekijöiksi on merkitty Tommy Sims, Gordon Kennedy ja Wayne Kirkpatrick, tuottajaksi puolestaan Babyface. Claptonin versio on vuodelta 1996, alkuperäinen country-artisti Wynonnan versio julkaistiin vuotta aiemmin 1995.

    VastaaPoista
  2. Sekin vielä. Wikipediassahan on kaksi rinnakkaista systeemiä, on sivu "List of songs written by" ja linkkisivu "Songs written by". Virhe oli jälkimmäisessä mutta näköjään sittemmin korjattu.

    VastaaPoista