tiistai 26. tammikuuta 2021

E = ensimmäinen

Jos sanon singlelistan 15:ntenä debytoineen Melon E:n tehneen historiaa, niin syyn keksinee. Kyllä, se on ensimmäinen yhdellä kirjaimella nimetty kotimainen listabiisi. Ulkomaisista Jonas Brothers teki viime vuonna saman radiohitillään X. Yksinumeroisia tilastoitujia on kolme: Princen 7 (1992), Britney Spearsin 3 (2009) ja Tuure Boeliuksen 1 (2020). Yksikirjaimisista artisteista esillä on ollut F, mutta häneltä löytyy vain viisi vierailumerkintää. Tiukasti ottaen ainoa laatuaan siis on yhä Pop Muzikin (1979) esittäjä M.

Todennäköisimpänä biisinnimikirjaimena voisi pitää I:tä, mutta jopa peruslause I Love You on sellaisenaan ihmeen harvinainen. Ennen Teflon Brothersin ja Pandoran uutuushittiä sen oli kirjauttanut vain Billie Eilish parin vuoden takaisella albumiroiskahduksellaan. Outoa, koska esimerkiksi Ti amo- tai Te amo -hittejä on kertynyt arkistoon useita erilaisia.

Kirjainjono ”I love you” toki esiintyy osana monia hitinnimiä, jopa toisteisesti (Eddy Grantin I Love You, Yes I Love You 1981). On Jim Reevesin I Love You Because (1964) ja Stevie B:n Because I Love You (1991). Toisaalta myös Annie Lennoxin No More I Love Yous (1995) ja Rihannan Hate That I Love You (2008). Suurimpana komeilee arvatenkin Stevie Wonderin I Just Called to Say I Love You (1984).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti