torstai 25. kesäkuuta 2020

Suomi rankkaa Suåmen

Juuri kun lopultakin alkoi tuntua siltä, että kukaan ei enää kehtaa retostella albumiensa ”ennakkomyynnillä” eli pitkän edeltäneen singleketjun yhteisstriimeillä, esiin könysi Petri Nygård. Mutta hän retostelikin ”ennätyksellä”: keväästä 2016 lähtien julkaistuille yhdeksälle singlelle oli ynnätty 80 miljoonaa striimiä, minkä ansiosta juhannukseksi julkaistu Alaston Suåmi julistettiin neloisplatina-albumiksi.

Nygårdin edellinen, vain sijalle 26 jäänyt Valmis mihin vaan -albumi ilmestyi Warnerin kautta 2013, ja sen perään tuli neljä vaisusti vastaanotettua sinkkua. Eka Universal-julkaisu Pannaan Suomi kuntoon palautti miehen ykköseksi, mutta kaikki sen seuraajat eivät suoranaisesti juhlineet listoilla. Vaikea arvailla, miten tuo 80 miljoonaa on haalittu kasaan, koska vielä viikko ilmestymisen jälkeenkään Spotify ei näytä albumin raidoille ”kuin” runsaan 60 miljoonan summaa. Youtube-saldot eivät säväytä (jos niitä siis ylipäätään huomioidaan).

Mistä seuraakin kysymys: kuinka mahtaa Alaston Suåmi debytoida ensi sunnuntain listalla? Onko neloisplatinahirmulle paljon vaihtoehtoja? Koska ennenjulkaisemattomista kuudesta kappaleesta vain yksi ilmaantui Top 200 -päivälistalle, niin lopputulos saattaa jäädä yllättävänkin matalaksi. Toisaalta yhdeksän vanhan sinkun taustasäteily auttanee pitkälle, eikä vastuskaan tällä sesongilla ole huippukova.

1 kommentti:

  1. Kirjoitit 30. marraskuuta 2018 sisäpiiritietona seuraavaa:
    "Top 50:ssä huomioidaan albumeilta vain niiden biisien striimit, joita ei ole etukäteen julkaistu. Joissakin tapauksissa jäljelle jää niin vähän, että kunnon listasijaan on mahdollisuuksia vain vanhan liiton fyysisellä myynnillä."
    Eikös tämä tarkoita, että vain kuuden uuden biisin striimit lasketaan mukaan. Lisäksi albumi ei taida ollenkaan olla fyysisenä myynnissä, joten kovin korkeaa listasijaa en näiden tietojen perusteella odota.
    Sami

    VastaaPoista