maanantai 21. lokakuuta 2019

Sata pisintä #3

Sarjassa katsastetaan esittäjät, joilla on pisin ansioluettelo eli eniten merkintöjä Suomen albumi- ja hittilistoilla vuosina 1960–2018. Kaikki tuon ajan listalevyt löytyvät Sisältää hitin -sivustolta. Klikkaa kuvatiedosto suuremmaksi.

Juice Leskinen 37 + 40 = 77


Kun ensimmäinen jukebox-lista julkaistiin huhtikuulta 1975, Juice oli siinä mukana Panomies-biiseineen, ja seitsemän muutakin biisiä puuttuisi tästä cv:stä ilman jukebox-listaa. Sen sijaan radiolistan tullessa miehen hittikynästä oli luistavin muste jo kuivumaan päin. Eka suvantovaihe oli jo 1970-luvun lopulla, kun kokoelma ja yksi studiolevy jäivät tilastoitumatta. Viidestoista yö ei yltänyt hittimerkintään, mutta kiskoi artistin takaisin Top 10 -albumisuosikiksi, jollaisena hän pysyi (lastenlevy poislukien) loppu-uransa. Aikahaarukka 42 vuotta.


1 kommentti:

  1. "Viidestoista yö" ei saanut singlelista-merkintää koska se oli seitsemänneksi yltäneen "Ei elämästä selviä hengissä"-singlen kääntöpuoli - hittimerkinnän se olisi toki voinut saada jukebox-listalta. Myöhemmin kappale on jäänyt koko Juicen tuotannosta ehkä parhaiten soimaan radiossa vuosien mittaan ja oli vielä 2017 radiolistalla sijalla 86.)

    VastaaPoista