keskiviikko 30. lokakuuta 2019

56 lyhyttä elämää

Paluuna blogin jonkinlaiseen normirytmiin täytyy ottaa käsittelyyn tuore Vain elämää -kausi, jonka nimen luki logosta helposti ”Vain 10 elämää”. Artistimäärän lisäys yhdellä tuntui aluksi merkityksettömältä, mutta kun biisit alkoivat miehittää striimilistaa, huomasi eron: normikauden 42 kappaleen sijasta niitä tuleekin 56!

Listavalloitus on ollut vaikuttava, mutta Spotifyn päivälistoja seuratessa ei ehkä ole pannut merkille, kuinka nopeasti ollaan myös lähdetty putoamaan. Jos jostakin biisistä tulee vuosilistatasolla merkittävä hitti, se on täysin radiosta kiinni, koska striimiyhteispisteet jäävät kautta linjan maltillisiksi. Ensimmäiset radion rotaatiovalinnathan paljastuivat vasta viime viikolla.

Oheinen graafi yrittää kertoa pudotusten jyrkkyydestä. Tämänviikkoista Striimatummat-listaa ei vielä ole, mutta sitä tuuraa maanantain Spotify-tilasto. Vaikka Lauri Tähkän Blaablaa (ylin sininen käyrä) näyttää vajonneen suhteellisen hitaasti, niin muistutettakoon että koko tuon ajan ykkösenä on ollut yksi ja sama biisi, Tones and In Dance Monkey.

Joissakin käyrissä näkyy toisella viikolla nousua kaiketi sen takia, että ekalle listalle tultiin vajaalla, runsaan viiden päivän viikolla. Värit ovat satunnaisia, softan arpomia. Klikkaa isommaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti