maanantai 19. elokuuta 2019

Sata pisintä #30

Sarjassa katsastetaan esittäjät, joilla on pisin ansioluettelo eli eniten merkintöjä Suomen albumi- ja hittilistoilla vuosina 1960–2018. Kaikki tuon ajan listalevyt löytyvät Sisältää hitin -sivustolta. Klikkaa kuvatiedosto suuremmaksi.

CMX 19 + 30 = 49


CMX on ehkä selvin esimerkki siitä, kuinka tiettyjen kotimaisten bändien singlelistaflaksi äkisti muuttui, kun painopiste siirtyi cd:stä latauksiin vuonna 2007. Se oli hauskaa niin kauan kuin sitä kesti. Nappirivejä ei päässyt syntymään pienen radiosoiton takia, mutta Linnunrata nousi yllättäen radiolistan seitsemänneksi. Kahdeksan ykköstä ja kolmetoista mitalisijaa albumilistalla. Aikahaarukka 26 vuotta.


2 kommenttia:

 1. Vastaan tänne, kun en ole Facebookissa... Tuo Eine Kleine Band näyttää olevan jonkinlainen rap-yhtye. Mitään tietoa siitä ei löydy, mutta Deezeristä pystyy kuuntelemaan kyseisen albumin kappaleita.

  Se on ollut myös jossain vaiheessa saatavilla Spotifyssa.
  https://open.spotify.com/album/5TjRmMXNVkEUDUFWw0MJII
  Kaikilla kappaleilla kuuntelumäärät ovat välillä 6033 ja 6345, mikä viittaa todennäköisesti jonkinlaiseen kuuntelukertojen manipulointiin.

  Tällä hetkellä yhtyeen kappaleita on ainakin Puolan Deezer-listalla.
  https://kworb.net/charts/deezer/pl.html
  Deezerin listalla on usein hyvin epäilyttäviä äänitteitä (jotka välillä eivät ole edes musiikkia), esim. tällä hetkellä Suomen sijalla 12 "Spa - Slow Gentle Island Beach Waves Later in the Day".

  Veikkaisin tämän olevan samankaltainen tapaus kuin viime syksyllä latauslistalle nousseet oudot instrumentaalit (Amy Monroe, Raul Minor yms.) – selkeä manipulointiyritys. Tämä olisi vain poikkeuksellinen siinä, että striimien manipulointi on huomattavasti vaikeampaa (kuuntelukertoja vaadittaisiin luultavasti ainakin tuhansia).

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Joo itsellenikin tulivat nuo tekoälymusalta vaikuttavat amymonroet mieleen. Mutta myös mahdollinen listalaatijan virhe.

  VastaaPoista