sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Suomen viallinen lista

Muutama viikko sitten se olisi vielä tuntunut uskomattomalta, mutta Pepe Willbergin nousu Suomen albumilistan ykköseksi ei enää oikeastaan hätkäytä. 67-vuotias Willberg on historian neljänneksi vanhin artisti listakärjessä – häntä iäkkäämpinä huipun ovat tähän mennessä valloittaneet 77-vuotias Leonard Cohen (2012), 72-vuotias Vera Telenius (1984) ja 68-vuotias Vesa-Matti Loiri (2013).

Amerikkalaiset The Black Keys (#10) ja Down (#21) petrasivat toisella käynnillään lähes kymmenen pykälää ensimmäisestä. Kokeneemmat tilastoitujat The Mars Volta (#26) ja Tori Amos (#41) ovat sen sijaan laskusuhdanteessa – Amos jaksoi kolme vuotta sitten vielä kahdeksanneksi. Vuosia sairastellut Anastacia palasi sijalle 38. Ensikertalaisina vastaanotimme helsinkiläisbändi Gim Kordonin (#13), tangokuningatar Heidi Pakarisen (#17) ja brittiryhmä Vallenfyren (#43).

Sikäli kuin nuo sijat ovat lopullisia. Ennakkotietojen mukaan The Black Keysin Turn Blue käy maalikamerakamppailua USA:n ykkössijasta Michael Jacksonin kanssa. Toissaperjantaina julkaistua Xscapea ei näy Suomen Top 50:ssä lainkaan, mitä on pakko pitää laadintavirheenä. Ja jos se sellaiseksi osoittautuu (kuka reklamoi, onko siitä hyötyä?), niin moniko vähemmän ilmeinen äänite on tätä ennen jäänyt vaille listasijaa? Tämä alkaa jo tuntua kiusalliselta.

4 kommenttia:

 1. Totta tosiaan. Missä on Michael Jacksonin Escape?

  VastaaPoista
 2. Jospa levy ei vaan myy. Ei olisi mikään ihme. Mikä pakko levyn on nousta suomessa listoille vaikka se jossain USAssa olisikin iso juttu.

  VastaaPoista
 3. Se on kaikkialla muuallakin vähintään top viidessä, useimmiten ykkösenä. Suomen Itunesin top tenissä ilmestymisestään lähtien. Sinkku latauslistan kuudentena. Kyllä Top 50:n ulkopuolelle jääminen tuohon dataan verrattuna on joko ihme tai virhe.

  VastaaPoista
 4. Kovana MJ-fanina laitoin viestiä Ifpille tuosta asiasta heti viime sunnuntaina, ja sieltä vastattiinkin pikaisesti, että heidän tietojensa mukaan Xscape tuli myyntiin 16.5. ja sen myötä levy tulee vasta seuraavalle albumilistalle. Aika erikoista, oikeastihan levy tuli myyntiin jo 9.5. Sieltä kerrottiin minulle myös, että ennen toukokuun 16. päivää kertynyt myynti näkyy heillä "presales"-nimellä ja myynnin ei näin ollen pitäisi mennä hukkaan. Tuleeko tälle seuraavalle listalle sitten suoraan kahden viikon myynti? Jännä nähdä kuinka korkealla levy onkaan nyt sitten uudella listalla joka tänään julkistetaan. -Jari-

  VastaaPoista