torstai 1. toukokuuta 2014

Huipulla ei ole yksinäistä

Albumilistan kärkikymmenikköön mahtuu tällä viikolla kahdeksan ykkösenä käynyttä äänitettä. Kun Daft Punk ja Opeth tekivät re-entryn, Top 50:ssä niitä on yhteensä huimat 17. Tästä voisi päätellä, että paalupaikka vaihtuu tiuhaan ja levyt roikkuvat mukana pitkään. Mutta esimerkiksi Scandinavian Music Groupin helmikuinen ykkönen on ehtinyt pudota, samoin sitä edeltänyt Bruce Springsteen.

Eniten ykkösviikkoja noista mukanaolevista on haalinut neljällä eri käynnillä Robinin Boom kah, seitsemän. Tuon isompia kertymiä ei olekaan nähty sitten Adelen 21:n, jonka julkaisusta on yli kolme mutta viimeisestä ykkösviikosta alle kaksi vuotta. Vaikka listan nykyisellä ikäpresidentillä Haloo Helsingillä on 63 viikkoineen kosolti matkaa Adelen lukemiin, 2000-luvun pisimpään kotimaiseen läsnäoloon ei tarvita enää kuin kahdeksan lisäviikkoa. Yleensähän suomalaisten kestomenestyjien lento katkeaa midprice-siirtymään.

Ykköseksi päässeitä pitkäsoittoja harvoin tohtii kutsua flopeiksi; lähimpänä tuota määritelmää Top 50:n levyistä lienee Happoradion Elefantti. Se jaksoi Top 20:ssä vain viisi viikkoa, ja sen single Sinä & hän on kerännyt listapisteitä ainoastaan radiosoitosta. Kahdelta edelliseltä albumilta lohkesi myös Top 5 -latauslistahittejä. Uusimmalla radiolistalla neljän vuoden takainen Pelastaja (#63) päihittää kaikki Elefantin kappaleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti