keskiviikko 1. elokuuta 2012

Luottomies

Juha Tapion viimevuotisen albumin kolmas single Rakastan niin kauan kuin mä voin on kerännyt tänä vuonna viidenneksi eniten radiolistapisteitä, ja nyt neljäs lohkaisu Jossain täällä debytoi Nielsen-mittausten sijalla kymmenen. Yhteensä Tapio on kerännyt Top 10 -sijoituksia vajaassa vuosikymmenessä 16 biisilleen – putken aloitti Mitä silmät ei nää kesällä 2003.

Miehen kannatus lepää vakaasti akselin Iskelmä–Nova–Suomipop varassa, ja tämä pätee uuteenkin hittiin. Tuntuu kuitenkin hiukan kavahduttavalta, että nuo asemat ”päättivät” aloittaa alkujaan viime syyskuussa julkaistun musiikkiesityksen tehorotaation juuri samaan aikaan. Noin korkeita debyyttejä nähdään yleensä vain oikeasti uunituoreiden, kauan odotettujen biisien kohdalla. Kuka nykii kenenkin naruja?

Toinen Top 20 -portista astuja on Laura Närhen Tuhlari (26–14). Kiinnostavasti 21:nneksi on edennyt Alanis Morissetten Guardian. Kanadalais-amerikkalaisen paras radiolistamerkintä on Hands Cleanin (2002) 11. sija, eikä mikään mega-albumi Jagged Little Pillin (1995) lukuisista hittisinkuista soinut meillä Top 20 -sijan edestä.

3 kommenttia:

 1. Onko Eini noussut radiolistalle ollenkaan 2000-luvulla?. Ainakin "Mä jään" kappale on soinut melko ahkeraan vuosi sitten.

  Puolet tuosta Juha Tapion soittoajasta voisi mielellään antaa Einille. Sen verran vahvempaa materiaali tarjoaa se nainen.

  VastaaPoista
 2. Hämmästyin suuresti kun kuulin Morissetten biisin NRJ:ltä. Hänhän on kaikilla mittareilla tarkastellen aikamoinen has been. Ei siinä mitään, ihan kiva juttu.

  VastaaPoista
 3. Einin biisi Kun kosket mua kävi sijalla 14 vuonna 2005.

  Tuo Guardian on ihan hyvä veto, parempi kuin millaisia muusikot yleensä vääntävät tultuaan äideiksi/isiksi. Tai ainakin parempi kuin Ihmisen poika.

  VastaaPoista