sunnuntai 5. elokuuta 2012

Elokuussa ennätetään


Tavaratalokampanja palautti Adelen 21:n vielä kerran albumitilaston kärkeen. Ykkössija 79. listaviikolla on arvatenkin ennätys, ja yhteensä levyllä on nyt 11 paalupaikkaa. Finnishcharts.com ylläpitää eniten listapisteitä keränneiden sinkkujen ja albumien rankingia vuodesta 1995 alkaen, ja 21 on edennyt siellä jo kakkoseksi, yli sadan listaviikon yltäneiden Leevi- ja Eppu-kokoelmien väliin.

1980-luvulta asti listavisiittejä harrastaneen Testamentin tämän viikon nelossija on koko uran paras. Jennifer Lopezin eka kokoelma debytoi 19:ntenä ja Tomas Ledinin ties kuinka mones 37:ntenä. Se on miehen 14. lista-albumi Suomessa, millä kukistetaan kaikki muut ruotsalaiset sooloartistit – jopa Eva Dahlgren. Tosin Dahlgrenin 12 albumista kahdeksan nousi kärkikymmenikköön, jonne Ledin on päässyt vain kahdesti.

Eevil Stöö ja Koksukoo tipahtivat kärjestä 16:nsiksi, mikä on viikkolistahistorian toiseksi dramaattisin ykkössijan menetys. Mokoman Luihin ja ytimiin (2007) romahti 1–22. Harvoin näkee listansisäisiä nousujakaan No Smoking Teamin malliin (49–10). Bruce Springsteenin ja Red Hot Chili Peppersin elpymiset ovat tietenkin keikka-avusteisia, ja teho taitaa näkyä myös ensi viikolla – tämänpäiväisten listojen mittaushan meni poikki jo keskiviikkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti