sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Voice = ääni = sound

Top 50 -albumilistan ainoa uutuus tuskin yllätti ketään: The Voice of Finland -voittaja Mikko Sipolan Making a Sound debytoi viidentenä. Muu liikehdintä on kovin hillittyä, mutta Pori-vierailija Norah Jones sentään kohensi asemiaan 18 sijaa. Kesällä ei näytä kiire vaivaavan, sillä jo kotva sitten ilmestyneet The Smashing Pumpkinsin (33) ja Maroon 5:n (35) levyt noukkivat tähän asti parhaat numeronsa.

Viime kesänä parikin eri esittäjien sikermää nähtiin ykkösenä, ja tuota hiukan järjenvastaista ilmiötä jatkaa nyt Voicen kesähitti 2012. Tuhdihkon paketin ovat kieltämättä saaneet kootuksi, vaikka se suurin kesähitti, edelleen lataus- ja singlelistoja johtava Kran turismo seurasta puuttuukin. JVG:tä edustaa tupla-cd:llä toinen single Karjala takaisin.

Adelen 21 jatkaa 77. listaviikollaan yhä Top 10:ssä, vaikka päätyi hiljattain lopulta myös Spotifyn valikoimiin. Se on soitetuimpien tilastossa varsin matalalla, mutta tähän lienee olemassa tekninen selitys, josta kerrotaan tarkemmin Pulinan Spotify-blogissa. Vaikka levyn valtakausi tuntuu ikuiselta, veikkaan syksyn äänitetulvan huuhtelevan sen ulos. Uusia rotaatioraitoja 21:ltä ei ole irronnut aikoihin, ja viimeinen single Rumour Has It osoittautui flopiksi.

1 kommentti:

  1. Kun nyt Adelen 21 kokisi "luonnollisen kuoleman" eikä ennenaikaista tuuppausta midprice-puolelle.

    VastaaPoista