sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Kokemattomuusennätys

Idols-voittaja Diandra Flores noukki kuin noukkikin aika matalalla roikkuvan albumitilaston ykkössijan. Outta My Headin nimiraita ei enteillyt jättisukseeta ehdittyään vasta lataus- ja radiolistojen sijoille 26 ja 40. Elokuussa 18 täyttävä Flores on historian neljäs alaikäinen suomalaisnainen kärjessä – tietä raivasivat aikajärjestyksessä Virve Rosti (1976), Jonna Tervomaa (1984) ja Anna Abreu (2007).

Flores on myös Abreun ja Anna Puun lisäksi viikkolista-aikakauden ainoa suomalaisnainen, joka aloitti listauransa (eli debytoi debyyttialbumillaan) ykkösenä. Tarkkaan ottaen hänen nousunsa on vielä noitakin neitseellisempi, sillä Puu ja Abreu tutustuivat ensin tilastomaailmaan Idols-levyn osallistujina. Tämänvuotinen kisaäänite julkaistiin suoraan midprice-osastoon eikä noussut sielläkään kuutossijaa korkeammalle.

Serj Tankian etenee (tai taantuu) loogisesti soololevyillään: sijojen 12 ja 14 jatkoksi ollaan nyt 16:ntena. Kolmesti kärkikymmenikössä käynyt Turmion kätilöt näyttäytyy 29:ntenä mainiosti nimetyllä kokoelmallaan Mitä näitä nyt oli. Top 50:ssä on nihkeästi uutuuksia, mutta litaniaa elävöittävät kahdeksan re-entryä. Risto Räppääjä -soundtrackille ja Wrecking Ballille tämänkertainen on jo neljäs laatuaan.

5 kommenttia:

 1. Robinin Koodi taitaa olla jo 20. viikkoa putkeen midprice-listan kärjessä. Oletko pitänyt lukua, mikä on ennätys?

  VastaaPoista
 2. Ei ole definitiivistä kirjanpitoa, mutta arvelen ennätykseksi. Suunnittelin puuttuvani asiaan sitten kun se lopulta putoaa, jos sellaista nyt ikinä tapahtuu.

  VastaaPoista
 3. IFPI:n sivujen mukaan Jenni Vartiaisen Seili ja Vesa-Matti Loirin Sydämeeni joulun teen ovat olleet 24 viikkoa mid-price-listan kärjessä. Loirilla ykkösviikkoja voi olla enemmänkin, IFPI:n sivuilta ei löydy vuotta 2003 aiempia listoja. Kumpikaan ei ole kuitenkaan ollut 20 viikkoa yhtäjaksoisesti ykkösenä.

  VastaaPoista
 4. Myös Lauri Tähkän ja Elonkerjuun Maailma on renki oli 21 viikkoa mid-price-ykkösenä (ei yhtäjaksoisesti). Loirilla ei ollutkaan mid-price-ykkösviikkoja ennen vuotta 2003.

  VastaaPoista
 5. DVD -listalla ainakin käy melkoinen tuuletus lähes joka viikko. Myyntimäärät varmaan on mystisestä syystä alhaisia. Itse tulee ostettua lähes pelkästään musiikkia DVD-muodossa.

  VastaaPoista