keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Väriuskollisuutta

Radiolistan tämänviikkoinen katseiden kerääjä on vanha tuttu Pink. Amerikkalaislaulajalla on vuosilta 2002-2010 peräti yksitoista Top 10 -radiohittiä, joista neljä eteni kakkoseksi ja yksi (Sober) kärkeen. Uusi single Blow Me One Last Kiss debytoi sijalla 18 – sen takana on toinen Top 20 -tulokas, Cheekin Syypää sun hymyyn (33–19).

Vaikka tarkkailtavia radioasemia on nykyisin 21, haltuunoton ei tarvitse olla järin laaja hyvän sijoituksen saavuttamiseksi. Kakkoseksi rankattu Trainin 50 Ways to Say Goodbye sai pisteitä vain viideltä kanavalta, mutta niiden soittokerrat olivat 34, 31, 29, 22 ja 19. Suurimman asemamäärän (12) ovat kietoneet pauloihinsa Elokuun Saatilla ja Loreenin Euphoria – sijat neljä ja viisi. Paalupaikalla jatkava Pariisin kevään Kesäyö soi kymmenellä.

Pink-uutuus sai puolet pisteistään NRJ:ltä, mutta viisi muutakin asemaa on ehtinyt tarttua biisiin, mikä enteilee hyvää. Sen ja Cheekin ero lopputuloksissa oli vain 0,001 pistettä, mikä on sattuman oikku – siitäkin huolimatta, että uudessa laskentajärjestelmässä kaikki pistemäärät ovat jostain syystä kovin pieniä. Päädyin kertomaan ne 11:llä, jotta vuosilaskenta säilyisi yhteismitallisena.

2 kommenttia:

  1. Nousiko viime viikon tulokas Laura Närhen "Tuhlari" toisella viikollaan?

    Kuinka korkealla (tai alhaalla, miten sitä katsoo..) on ollut Lauri Tähkän kesä-single "Kesä eletään" joka siitäkin huolimatta että ei ollut mukana Polte-levyllä niin ei ole oikein soinut radiossa, saman koki jo Tähkän debyyttilevyn kolmas single "Pieni ihminen" joka ainakin oli alkukeväällä sijalla 27 (ehkä pari sijaa korkeammallakin?) mutta ei noussut Top 20:n joukkoon kuten aiemmat hitit.

    Mikä muuten oli Anna Erikssonin "Jos mulla olisi sydän"-kappaleen korkein sijoitus?

    VastaaPoista
  2. Tuhlari nousi vain yhden sijan. Kesä eletään on ollut korkeimmillaan 49:ntenä ja Jos mulla olisi sydän 33:ntena.

    VastaaPoista