perjantai 21. tammikuuta 2011

Ups, taas huipulla

Maailman listoja poikkeuksellisen rivakasti kiipeävä Britney Spearsin Hold It Against Me on myös Suomen ykkössingle, neljäs sellainen esittäjälleen. Music Control -radiolistalla kappale debytoi näyttävästi 14:ntenä. Jatkonousu saattaa silti takkuilla, koska aloituspisteet tulivat yksinomaan nuorisokanavilta (NRJ, Yle X, The Voice, X3M).

Spearsille on kertynyt kaksitoista Top 10 -radiohittiä, sillä alkuaikojen ruotsalainen Cheiron-soundi kelpasi kanavillemme – Oops! I Did It Again (2000) eteni ykköseksi asti. Sen sijaan vuodet 2001–2003 eivät tuoneet sijoituksia edes 20 soitetuimman joukkoon, vaikka tuolloin ilmestyivät muun muassa I’m a Slave 4 U, Overprotected ja Madonna-duetto Me Against the Music. Oven aukaisi uudestaan Toxic, ja vastaanotto on jatkunut tasaisen myönteisenä.

Albumimyynnistä ei voi sanoa samaa. Kuulostanee yllättävältä, että Britney on päässyt Suomessa vain kahdesti kärkikymmenikköön, tosin kummallakin kerralla kakkoseksi. Vuoden takainen kokoelma jaksoi vain sijalle 48, ja maaliskuussa julkaistavan seitsemännen studiolevyn kohtalo onkin arvoitus, hitistä huolimatta.

1 kommentti:

  1. Tässä tämä radiolistojen ongelma just on, radioissa soi ne biisit, joita muutama tyyppi haluaa soittaa. Radiosoitto ei kerro mitään oikeasta suosioista, mutta rahat valuu näille samoille roska-artisteille, vaikka kuulijat eivät edes niitä haluaisi kuulla.

    VastaaPoista