keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Olennainen välittyy

Koska viikon ainoaksi Top 40 -uutuudeksi merkitty Olavi Virta -kokoelma on tosiasiassa viettänyt aiemminkin listalla 18 viikkoa, varsinaiseksi uutislähteeksi valikoituu jälleen Michael Jackson. The Essentialista tuli näet hänen ensimmäinen ykkösensä Ylen viikoittaisten albumitilastojen 15-vuotisella aikakaudella. Sonyn laajassa Essential-sarjassa se on toinen ykkönen Simon & Garfunkelin jälkeen. Musiikki-dvd-listalla Jackson pitää neloisjohtoa.

Koska suruaika on vääjäämättä menettämässä tehoaan, voinemme varautua ensi viikolla Anna Puun ties-monenteenko paluuseen ykköseksi. Tosin esimerkiksi Tapio Rautavaaran ja Jaakko Tepon halpiskoosteet ovat myös ennenkokemattomassa vedossa – Teppo on nyt Top 10:ssä ensimmäistä kertaa koskaan! Muista roikkujista nostaisin esiin sijan 29 Volbeatin, sillä bändin kolme Top 40 -albumia ovat tehneet yhteensä kymmenen re-entryä.

Aika harvinaista, että singlelistan kärkeen etenee Top 20:n pitkäikäisin levy, 13 viikkoa mukana ollut A.R. Rahmanin ja Pussycat Dollsin Jai ho. Sama viikkomäärä on kolmella muullakin biisillä (C’est la vie, Jos mä oisin sä, Fuck You). 13:ntena debytoiva Baden-Baden on yllättävän rento ja pirpsakka esitys siihen nähden, että Chisun edellinen hitti Mun koti ei oo täällä palkittiin vuoden biisi -Emmalla.

3 kommenttia:

  1. Michael Jackson, Tapio Rautavaara, Juha Vainio, Jaakko Teppo, Olavi Virta... Vanhassa vara parempi. Voitko paljastaa, kuinka mukavasti Jacksonin kokoelma myi?

    VastaaPoista
  2. Kuolleessa vara parempi, noista viidestähän neljä on vainajia. Eiväthän ne myyntiluvut tähän vuodenaikaan huikeita ole, mutta selvästi parempia kuin esim. tasan vuosi sitten, Coldplayn neljännellä ykkösviikolla.

    VastaaPoista
  3. Artistin kuoleman aiheuttamaa näin suurta listapiikkiä ei ole Suomessa näkynyt ennen. Edellisen kerran edes lähelle samaa tasoa pääsi Queenin nokkamies Freddie Mercury. Jacko oli edellisen kerran Suomen albumiykkösenä marraskuussa 1991, samassa kuussa jolloin Freddie Mercury kuoli. Scary...

    VastaaPoista