sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

|29| Kuurankukka

Listablogin kesäsarjassa esitellään 50 hittiä -listan (1992–2007) koko laadinta-aikakauden 50 menestyneintä kappaletta.

Joel Hallikainen: KUURANKUKKA (Finnlevy 1992)
Kokonaispisteet: 3461,52
Listaviikot: 28
Korkein sijoitus: 2
Korkein viikkopistemäärä: 204,00
Sijoitus singlemyyntilistalla: –
Sijoitus Suomen Radiolistalla: 1
Kulttuurillinen merkittävyys 0–10: 8
Oma arvosana 0–10: 1

Joel Hallikainen ja säveltäjä Timo Koivusalo lanseerasivat Kuurankukan juontamassaan Tuttu juttu -suosikkishow’ssa pelottavin tuloksin. Radio Suomi katsoi velvollisuudekseen puffata TV2:n ohjelmaa soittamalla biisiä loputtomasti, eikä juuri ketään häirinnyt, että sävellyksen a-osa oli tehty kääntämällä Kivisten ja Sorasten tunnari molliksi (Flintstones, meet the Flintstones...). Kuurankukka vietti puoli vuotta Discopressin paikallisradiolistan Top 20:ssä ja Hallikaisen nimikkoalbumi 28 viikkoa Top 40:ssä, mutta singlemyyntimenestystä ei havaittu.

4 kommenttia:

 1. Mikäs Kuurankukassa oman arvosanan kohdalla mättää :)?

  - Onko niin, että tuo kulttuurinen merkittävyys-kategoria antaa sinulle mahdollisuuden selkeämmin ilmaista sekä objektiivisuuteen tähtäävämmän arvion että oman fiilispohjainen näkemyksen. Toimivan ja avaavan tuntuinen jaottelu jos noin, itseasiassa voisi suositella monille kriitikoillekin.

  VastaaPoista
 2. Jotenkin noin, mutta osuutensa on myös jälkiviisaudella. Ei kulttuurillista merkittävyyttä voi arvioida tuoreeltaan.

  Välillä arvelutti, miksi heltyisin antamaan Kuurikselle edes yhden pisteen, mutta tajusin että on niitä vastenmielisempiäkin hittejä. Juuri äsken radiossa soi Bad Religionin Punk Rock Song. *puistatuksia*

  VastaaPoista
 3. Ennen "paikallisradioita" kaikki radioissa soitettu musiikki oli kultuuria; kaiken kansan tuntemaa. Ja hieman paikallisradioiden aloittamisen jälkeenkin. Mutta sitten on mennyt lörinäksx kun tulivat nämä nykyiset "kaupalliset radiot". Niiden paino on valitettavasti sanassa 'kaupallinen´ja se toinen on ´saman toistaminen´. Olenkin siirtynyt iPodiin ;=) t. Jeeves

  VastaaPoista
 4. PS: ja tarkoitin että olen tuota rentunruusu-kuurankukka-ikäluokkaa eli jo lähemmäs 60v, mutta olen opetellut Ipodit sun muut. Juuri tässä kesäloman ratoksi löysin Isobell Campellin & Mark Laneganin hienon yhteisalbumin. ITunesista löytää musiikkia jota ei muualta kuule eikä ole koskaan kuullutkaan esim. artisteista; voi ostaa sieltä tai sitten "herkut" käsinhypisteltävänä CD-levynä kaupasta jos siltä tuntuu kun ei kehtaa muutenkaan imuroida laittomasti vaikkapa yksittäisiä kapaleita.

  Että niin se maailma muuttuu. Hyvää jatkoa sulle, luen melko säännöllisesti palstaasi

  t. Jeeves

  VastaaPoista