maanantai 27. heinäkuuta 2009

|20| Amaranth

Listablogin kesäsarjassa esitellään 50 hittiä -listan (1992–2007) koko laadinta-aikakauden 50 menestyneintä kappaletta.

Nightwish: AMARANTH (Spinefarm 2007)
Kokonaispisteet: 3784,91
Listaviikot: (19)
Korkein sijoitus: 1
Korkein viikkopistemäärä: 246,28
Sijoitus singlemyyntilistalla: 1
Sijoitus Suomen Radiolistalla: 1
Kulttuurillinen merkittävyys 0–10: 7
Oma arvosana 0–10: 7

Anette Olzonin ensiaskelet uutena Nightwish-vokalistina eivät heti vakuuttaneet, sillä Eva-balladi sai kaikkialla vaisun vastaanoton. Riuskempitempoisesta Amaranthista tuli kuitenkin bändin eka suuri radiohitti, ja Dark Passion Play -albumi kykeni ohittamaan Once-edeltäjän yli satatuhantiset kotimaiset myyntiluvut. Ulkomailla havaittiin monensuuntaisia reaktioita – vanhassa fanimaassa Saksassa Amaranth nousi ”vain” 16:nneksi (samalle sijalle kuin Tarja Turusen I Walk Alone hiukan myöhemmin), mutta Espanjassa ykköseksi.

4 kommenttia:

 1. Onko pisteiden kertyminen katkaistu 50 hittiä -listan loppumiseen vai ei?

  VastaaPoista
 2. Ei ole katkaistu, minähän jatkoin simuloitua 50 hittiä -pisteytystä siihen asti, kunnes 2007-vuosilista saatiin kasaan.

  VastaaPoista
 3. Amaranth suurempi hitti kuin Coco Jamboo tai uulalaala? Mielenkiintoista. Mielikuvat takavuosien hittien ylivoimaisesta suuruudesta murenevat kummasti. My Heart Will Go Onia odotellessa...

  Nightwish on koko uransa ajan kasvattanut kannatustaan sen kummemmin tyyliään muuttamatta. Dark Passion Playn ja Anetten tuoman Abba-esanssin myötä näyttäisi suosion lakipiste tulleen saavutetuksi, ainakin Suomessa. Tuomas Holopainen on joskus varmaan tuntenut vähemmänkin paineita kuin ruvetessaan tekemään musaa seuraavalle albumille. Kiinnostavaa näin listanäkökulmasta nähdä, vieläkö turboruuvissa löytyy kiristämisen varaa.

  VastaaPoista
 4. Senhän takia 50 hittiä paljolti menehtyikin, että latauslistan tultua tuntui mahdottomalta pitää kokonaisuutta vertailukelpoisena vanhan systeemin kanssa. Top 20:ssä on pari muutakin vastaavaa keissiä, ettette sitten ihmettele.

  (Kyllä ne mun mielestäni on ihan asiallisissa asemissa, kuten Amaranthkin.)

  VastaaPoista