keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Ruostumaton kasari

Loirin näppituntuma pitää. Kasarin viikkomyynti vaihtelee, mutta aina se onnistuu olemaan hiukan enemmän kuin lähimmällä uhkaajalla. Nyt tappion täpäryyden sai tuta Sturm und Drang, jonka Rock’n’Roll Children kuitenkin petrasi yhdellä pykälällä Learning to Rock -esikoisen kolmossijasta. Varsin lähellä, edelleen periaatteessa hyökkäysetäisyydellä lymyilevät myös Apulanta ja Anna Abreu.

Ihan ennakoidussa järjestyksessä uutuudet eivät taaskaan saapuneet numerointiin. Kenen visioissa muka Idols 2008 (10) kykenisi vain vaivoin pitämään takanaan HB:n albumin Piikki lihassa (12)? Itseäni huolestutti Fintelligensin harvinaisen sijoitusputken puolesta, mutta hyvinhän (7) siinä kävi – duon viisi, Iso H:n yksi ja Elastisen kolme pitkäsoittoa ovat kaikki yltäneet 11 parhaan joukkoon.

Top 40 -myyntikynnys kohoaa taas ja aiheuttaa kipeitäkin kompastumisia. Esimerkiksi Christina Aguileran kokoelmalle ja Jani Wickholmin joululevylle raja oli liian vaativa, ja Egotrippi tipahti tilastosta jo viiden viikon jälkeen. Lordi on sentään kiikun kaakun mukana sijalla 37.

3 kommenttia:

 1. Aguileran kokoelman nousu listalle olisi ollut vuoden suurimpia ihmeitä. Sinkkua Keeps Gettin' Better ei ole näkynyt tai kuulunut juuri missään. MTV taitaa kyllä pyörittää videota. Onko sinulla arviota siitä, kuinka kauas Christina jäi?

  Saa nähdä, kuinka lähelle kärkeä lastenlevyt kirmaavat jouluun mennessä. Ellan ja Aleksin sekä Ipanapan lisäksi tulossa on kai se pakollinen smurffilevy.

  VastaaPoista
 2. Keeps Gettin' Better on roikkunut muutaman viikon radiosoiton Top 20:n tuntumassa (en tiedä kuka sitä soittaa), ja edellinen albumi oli 16 viikkoa Top 40:ssä, joten kyllä sillä kokoelmalla olisi mahiksia ollut.

  VastaaPoista
 3. HB:n sija ei ole kauhean suuri yllätys. HB oli pääesiintyjä viime viikonlopun Maata Näkyvissä-festivaaleilla Turussa, ja HB:n levynjulkistuskonsertissa siellä oli noin 11 000 ihmistä kuuntelemassa. HB olisi voinut nousta vielä korkeammallekin.

  Jatkossa HB tippuu listalta nopeasti, kun suuresiintymisiä, jotka keräävät paljon levymyyntiä, sillä on kuitenkin Suomessa aika harvoin. Bändin levyjäkään ei kovin monesta paikasta taida saada ostettua. HB:n edellinen levy on myynyt kai reilut 7 000 levyä, joten aivan kultalevykokoa lähellä yhtye ei vieläkään ole, eikä varmaan tällä uudellakaan levyllä kultalevyyn asti yllä. Tosin Gospel-bändeille tyypillisesti levymyynti on julkaisumyyntipiikin jälkeen aika tasaista vuosikaudet. Eli edellinen levykin voi vielä kerätä joitakin tuhansia myyntikertoja.

  VastaaPoista