keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Kiertoilmatuuletus

18 uutuuden ryöpsäys Top 40 -listalle aiheuttaa väkisinkin lieveilmiöitä. Esimerkiksi kaikki levyt edellisen tilaston sijan 25 alapuolelta lakaistiin ulos, eikä mikään yksittäinen äänite yltänyt kovinkaan pysäyttäviin myyntilukemiin. Vesa-Matti Loiri sentään tipautti AC/DC:n täpärähkösti kärjestä, ja Top 10:ssä nähtiin kuusi debyyttiä. Loiri on netonnut viiden vuoden sisällä neljä ykkösalbumia ja yhden kakkosen pelkillä coverbiiseillä.

Dingo (22) jäi selvästi oman tribuuttilevynsä (8) taakse, ja varsin matalalla näyttäytyy Pink (20). Funhousea edeltänyt pitkäsoitto debytoi sekin vasta 19:ntenä, mutta silloin taustalla oli flopannut kolmosalbumi, ja jatkuvien hittien myötä I’m Not Dead eteni pronssikorokkeelle. Anastacia on levy-yhtiön vaihdon jälkeen aikamoisessa vastatuulessa yltäen vain sijalle 30 – radiossa vähän aikaa soinut I Can Feel Youkin katosi jo rotaatiosta.

Singlelistan korkeimmat uutuudet ovat covereita kotimaisista hiteistä ja pistivät oitis alkuperäisiä paremmiksi. Hanoi Rocksin Dead by X-mas (1981) kävi aikoinaan kuudentena, mutta hypähti nyt Big Daddy & Rockin’ Combon eli loimaalaisen K-kauppiaan Jyrki Koenkytön tulkintana ykköseksi. Don Huonot ei yltänyt listalle lainkaan Hyvää yötä ja huomenta -sinkullaan, ja tuskin Idols 2008:nkaan alkusijoitus (11) vastaa odotuksia. 50 hittiä -listalla Donkkarit rankattiin sijalle 10 vuonna 1997.

4 kommenttia:

 1. Pieni juttu, jonka ehkä ymmärsin väärin, mutta jos viittaat Pinkin "flopanneella kakkosalbumilla" Try Thisiin, se on Pinkin kolmas levy. Ensin tuli Can't Take Me Home, jota seurasi suuri menestys M!ssundaztood.

  VastaaPoista
 2. Odotin, että Lordi tekisi julkaisuviikolla kovan tuloksen, mutta putoaisi sen jälkeen melko nopeasti. Nyt, kun Deadache jää heti alkuun viidenneksi, ennustan, ettei se yllä tämän vuoden puolella edes kymmenesosaan Arockalypsen myyntiluvuista.

  VastaaPoista
 3. Ups, tarkoitin Try Thisiä, joka oli Pinkin toinen lista-albumi. Uudelleenmuotoilu.

  No, Lordilla on kuitenkin neljä Top 5 -albumia, mikä tuollaisella konseptilla (lue: lauluäänellä) on aika häkellyttävä saavutus.

  VastaaPoista
 4. Terve Timo,
  arvostan erittäin korkealle Listablogiasi ja luen sitä säännöllisesti.

  Don Huonojen Hyvää yötä ja huomenta -single julkaistiin aikoinaan ainoastaan radiokäyttöön. Joten singlelistasijoitus oli mahdoton. Veikkaisin että Idolsversiokin on saatavissa vain digitaalisesti.

  VastaaPoista