sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Ostamalla kärkeen

Monena peräkkäisenä viikkona on saatu muistutuksia siitä, että striimin valta-aikanakin voivat fyysisen levyn harrastajista koostuvan yleisöpohjan artistit yhä nousta korkealle albumilistalla. Tämänpäiväinen ykkönen, Tuure Kilpeläisen Paluu paratiisiin, ei ainakaan ole päässyt juhlimaan Spotifyssa. Ennakkosinkuilla on kuusinumeroiset striimit, mutta muilla raidoilla ei aina edes viisinumeroisia.

Vaikka myyntivetoiset levyt pystyvät tekemään piikin striimimassaan, ne putoavat pian – viime viikon kärkilevy, Five Finger Death Punchin F8, on nyt 12:ntena. Siitä tuli bändin eka ykkönen kahden edeltäjän saavutettua sijat kaksi ja kolme. Got Your Six (2015) pysytteli Top 50:ssä 36 viikkoa, mihin F8 ei takuulla yllä – kun nyt jaksaisi vielä parikin viikkoa mukana.

Hyvän piikin kolmossijalle teki pari viikkoa sitten myös Ozzy Osbourne, joka on nyt 29:ntenä. Meinasin julistaa miehen olevan John Fogertyn jälkeen toinen seitsemän vuosikymmenen lista-artisti, mutta Black Sabbathin esikoisalbumihan ilmestyi vasta helmikuussa 1970. Sekä soolo-Ozzyn että Sabbathin parhaaksi sijoitukseksi Suomessa on jäänyt kakkonen, vaikka Top 10 -merkintöjä on mielin määrin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti