maanantai 23. maaliskuuta 2020

Noel nujersi Liamin

Kuten arvata saattoi, tuorein albumilista painottui striimeihin fyysisen myynnin kustannuksella. Tuure Kilpeläinen & Kaihon karavaani putosi kärjestä sijalle 21 – Paluu paratiisiin on listahistorian neljäs albumi, joka luiskahti suoraan ykkössijalta Top 20:n ulkopuolelle. Oletetun vähäisestä menekistä huolimatta fyysinen albumilista näyttää ihan säälliseltä ilman epäilyttäviä yllätyksiä.

Striimipainotteisuus näkyy etenkin hiphoplevyjen nousuna. MKDMSK eteni 19. viikollaan ylemmäs kuin koskaan ennen, kakkoseksi. Kun katsoin albumin Spotify-numeroita, näin että introraidalle on merkitty alle 1000 kuuntelua. Tämä johtuu siitä, että se kestää 22 sekuntia ja tilitysmittari naksahtaa vasta 30 sekunnin kohdalla.

Niall Horanin kakkosalbumin 15. sija on taas yksi näyttö One Direction -heppujen soolovetovoimasta. Paremman näytön antoi Harry Styles, jonka levy on ollut mukana 14 viikkoa eli pitempään kuin muiden bändiläisten. Kun Louis Tomlinson kävi viime kuussa sijalla 30, luulin kaikilla viidellä nyt olevan Suomessa lista-albumeita, mutta ei. Jo kolme vuotta sitten hittiuransa lupaavasti avannut Liam Payne julkaisi esikoisensa vasta viime joulukuussa ja floppasi pahemman kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti