sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Vastaisku edm:lle

Suoratoistolistoja kaikenkattavasti dominoivat edm-soundit eivät todellakaan juhli viikon albumiuutuuksissa. Kärkeen kiilasi todellinen anti-edm:n multihuipentuma eli , jolle Puolet taivaasta – puolet helvetistä on seitsemäs peräkkäinen ykköseksi noussut studioalbumi. 2000-luvun yhteissaldo on parin kokoelman ansiosta yhdeksän. Viime vuonna ilmestynyt single Minne tuulet vie roikkuu yhä radiolistan Top 20:ssä, vaikka sille on julkaistu Erakko-niminen seuraaja.

Ihan Yön veroiseen cv:hen ei yllä Kent, mutta silläkin on 2000-luvulta yhdeksän Top 6 -albumia. Tämän päivän kolmossija oli (lopettamiskohun siivittämää) parannusta kahteen edelliseen. Lasten hautausmaa (#5) ylsi samaan kuin 11 kuukautta sitten, ja Katatonia (#6) elpyi muutaman levyn takaiselle tasolleen. Vain kuusi viikkoa eri artistinimellä (Khid) tulleen albumin jälkeen DJ Kridlokk teki viiden vuoden takaisella UG-sololla re-entryn kahdeksanneksi.

Paalupaikalta pudonneen Elastinen-projektin suosituimmat striimilohkaisut ryöpsähtivät samaan outoon aikaan vasta nyt latauslistan kärkipäähän, niistä Täytyy jaksaa ykköseksi. Sielläkin näkyy tuttu jako kolmeen hittiin ja muihin ei-hitteihin – vaikka Vesala-yhteistyö En tunne sua mahduttautuikin neljäntenä Top 30:een. Viitossijan ottanut Oota mua eteni samaan aikaan radiolistan huipulle ja on tavallaan kaikki osa-alueet yhdistäen maamme tämän hetken isoin hitti.

2 kommenttia:

  1. Elastisen kappaleiden nousu "vasta nyt" latauslistalle johtuu siitä, että biisit ja albumi ovat olleet ladattavissa iTunesista vasta 20.5 alkaen. Siihen asti biisit olivat suuren maailman malliin (vrt. Drake ja Apple, Kanye West ja Tidal jne.) kuunneltavissa vain Spotifystä.
    Sami

    VastaaPoista
  2. Latausmyyntiin tulo ei kuitenkaan estänyt Elastisen albumia putoamasta ykköspaikalta. Ehkä Yötä vastaan tarvitaankin järeämmät aseet.

    VastaaPoista