sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Merkkikuukausi 5/2016

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

55 vuotta: Kai Lind
Lauluyhtye Four Catsin isot menestykset tulivat 1962–1963, mutta Lind ehti ennen niitä kerätä mainetta yksikseen, aloitushittinä Keinu kanssani.

50 vuotta: Simo Salminen
50 vuotta: Mari Laurila
50 vuotta: The Moody Blues

Vaikka Rotestilaulu ja Aja hiljaa isi olivat novelty-hittien perikuvia, ne eivät toki jääneet Salmisen ja tuolloin vain kolmivuotiaan Laurilan ainoiksi listavisiiteiksi. Eka Moody Bluesin kahdeksasta lista-lp:stä oli The Magnificent Moodies.

45 vuotta: Lynn Anderson
Rose Garden -hitti siivitti samannimisen albumin nelossijalle, joka oli listan viisivuotisen historian siihen asti paras ulkomaisen naissooloartistin merkintä.

35 vuotta: Van Halen
35 vuotta: Whitesnake

Hevin läpimurtovuosi 1981: Van Halen esittäytyi albumilla Fair Warning, Whitesnaken kehotus kuului Come an’ Get It.

30 vuotta: Chris Rea
30 vuotta: Honey B & T-bones

Rea tilastoitui Suomessa vasta kahdeksannella albumillaan On the Beach, mutta vakiinnutti suosionsa. Honey B:n nosti mukaan levy Help Me.

25 vuotta: Samuli Edelmann
25 vuotta: Kaija Kärkinen

Nämä urat käynnistyivät samalla sylttytehtaalla, euroviisukarsinnoissa. Kärkisen Hullu yö voitti ja Edelmannin Peggy tuli toiseksi.

20 vuotta: The Rasmus
20 vuotta: Tehosekoitin
20 vuotta: Apocalyptica

Artikkeliton Rasmus eteni listasuosikiksi Peep-albumilla, Apocalyptica versioimalla levyn täydeltä Metallicaa. Tehosekoitin ylsi singletilastoon ep:llä Kadonneet pojat.

15 vuotta: Gorillaz
Virtuaaliyhtye nappasi Suomesta kultalevyn esikoisellaan Gorillaz, mutta neljäs albumi ei enää rekisteröitynyt listalla.

10 vuotta: Stig
Stig Doggin ekan listasinglen Rakkauden Bermudan kolmion videokin on ollut You Tubessa kohta kymmenen vuotta. Kannattaa vilkaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti