torstai 19. toukokuuta 2016

Frans tai ei ketään


Euroviisut tuntuvat pyörittävän vuosi vuodelta suurempaa viihdeuutismyllyä, ja niinpä on helppo aina kuvitella kisan heijastuvan listoille enemmän kuin mitä lopulta jää käteen. Kaikki ehdokasbiisit sisältävä albumi menestyi ainakin ennen finaalia huonommin kuin aikoihin, eikä Sandhjalle kertynyt paljonkaan tilastollista kerrottavaa. Perinteinen Suomen edustajan viisuviikon radiosoittonousu tuotti tällä kertaa sijan 29.

Finaalin jälkeisen päivän kuunteluissa Spotifyn Top 200 -listalle mahtui 13 kilpailusävelmää. Tiistaina niistä oli jäljellä enää kuusi, sattumoisin kuusi parhaiten pärjännyttä hiukan toisessa järjestyksessä: viitonen Ruotsi 32 (35), kolmonen Venäjä 75 (69), kakkonen Australia 120 (81), nelonen Bulgaria 131 (95), kuutonen Ranska 154 (116) ja voittaja Ukraina 161 (74).

Ainoana nousijana ja ehkä myös virallisen striimilistan debyyttiehdokkaana erottuu Fransin If I Were Sorry, josta tulisi kautta aikain 18:s Suomen listoille noussut Ruotsin viisuedustaja. Voihan se hakea tuon tittelin helpommin seuraavalta latauslistaltakin, mutta yleensä sinne on päästy jo ruotsalaisen karsinnan Melodifestivalenin jälkeen, jos ollaan päästäkseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti