maanantai 2. toukokuuta 2016

Myöhäisiä ja olemattomia ykkösiä


Areenakeikat ja deluxe-painos palauttivat eilen Antti Tuiskun En kommentoi -albumin kahdeksanneksi viikoksi listakärkeen. Uusi versio arvatenkin sisältää kolme myöhemmin julkaistua singleä, mutta ei Vain elämää -kappaleita. Noista sinkuista keskimmäinen Pyydä multa anteeks kunnolla eteni perjantaina radiolistan kakkoseksi, ja Tuisku on nyt yltänyt jo viidellä biisillä radiokakkoseksi, mutta ei kertaakaan paalupaikalle.

Vaikka jäivät Antin taakse, viikon uutuudet saavat olla tyytyväisiä asemiinsa. The 69 Eyes (#2) pääsi ylimmäs yhdeksään vuoteen, Beyoncé (#4) ylimmäs koskaan soolona – 15 vuotta sitten Destiny’s Childin Survivor kävi myös nelosena. Viitossijan Eva Dahlgren nauttii niin ikään noususuhdannetta, mutta hiukan tekisi mieli surkutellakin. Vaikka Jag sjunger ljuset on jo Dahlgrenin uran yhdeksäs Top 5 -albumi, mikään niistä ei ole saavuttanut ykkössijaa.

Princenkin paras albumilistaus on kakkonen, mutta volyymiltaan kyseenalaiseksi näivettynyt latauslista tarjosi hänelle ansaitun ekan ykköshitin, kun Purple Rain singahti kärkeen. Vuosien 2006 ja 2001 kokoelmat Ultimate ja The Very Best of ilmaantuivat ensikertalaisina sijoille 7 ja 12 Purple Rain -soundtrackin palatessa 36:nneksi. Aikoinaan vuonna 1984 levy jäi sijalle 15 osittain siksi, että kun elokuva sai USA:n ja Britannian ensi-iltansa heinäkuussa, suomalaiset joutuivat odottamaan sitä marraskuuhun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti