tiistai 24. toukokuuta 2016

Kahdeksalla panolla kuntoon

Spotifyn artistisivuille on ilmestynyt numerosarja, joka kertoo, kuinka moni on kuunnellut kyseistä artistia viimeisen kuukauden aikana. Tuota tekisi mieli hyödyntää monin tavoin – ensisijaisesti yhden ikuisuusongelman ratkaisemiseksi. Kuinka tiheästi yksittäiset kuuntelijat jaksavat luukuttaa yksittäisiä hittejä, ja kuinka suuri on näiden megaluukuttajien osuus kuunteluluvuista?

No eihän tuollaista pysty yhäkään päättelemään, mutta yhden melko tuloksekkaan jakolaskun sain tehdyksi. Pitkään ylivoimaisena ykkösenä jyrännyt Petri Nygårdin Pannaan Suomi kuntoon julkaistiin miltei kuukausi sitten, ja miehen tuore kuukausikuuntelijanumero on 448.972. Jos oletamme, että kaikki hänen tämänaikaiset kuuntelijansa ovat soittaneet (myös) tuota hittiä, voimme jakaa yhteiskuuntelumäärän 3.594.050 sillä. Tulos: Pannaan Suomi kuntoon -biisin kuuntelija on klikannut sitä keskimäärin kahdeksan kertaa.

Pari viikkoa sitten medianäyttävästi kuolleiden Riki Sorsan ja Lasse Mårtensonin levyt eivät tehneet paluuta listoille, mutta mikä on heidän Spotify-kuukausilukemansa? Sorsaa kävi kuuntelemassa 78.125 eri ihmistä (tai eri tiliä, joita tietysti voi käyttää monikin). Mårtenson on jäänyt aika vaatimattomaan lukemaan 17.628.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti