sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Vakiokalustosta uutuudeksi

Kärkinimien albumit tuntuvat nykyisin jakautuvan tasaisemmin pitkin vuotta kuin cd:n viimeisinä kulta-aikoina, ja tällekin viikolle riitti merkittävyyksiä. Muse nettosi odotetusti uransa toisen peräkkäisen paalupaikan. Tuomari Nurmion ainoasta ykkösestä on kohta 36 vuotta, mutta Tales of Judge Bone on sen jälkeen jo seitsemäs Top 5 -julkaisu debytoituaan viitosena.

Newyorkilaisrappari ASAP Rocky (#8) paransi kymmenen sijaa ainoasta aiemmasta visiitistään, ja taukoa pitänyt Kilpi (#15) on sekin ylimpänä sitten vuoden 2006. Yhden alkuvuoden isoimmista hiteistä (Lean On) tehnyt Major Lazer debytoi 17:ntenä ja vuosien 1993–94 kaksi Keinuva lahna -ep:tä yhdistävä Runosielu / Haaleita kylpyjä sijalla 36. Ilosaarirockissa paluun tekevän yhtyeen tunnetuimpana jäsenenä mainittakoon Jarkko Martikainen.

Pitkin alkuvuotta Top 30:n alapuolisia sijoja noukkinut Hozierin nimikkoalbumi teki mielenkiintoisen re-entryn 14:nneksi. Vielä erikoisempi ratkaisu on Robinin 16 Stadion Deluxen merkitseminen uutuudeksi ysisijalle. Lisäpainoshan julkaistiin jo maaliskuussa, mutta nyt levyn alkuperäispainos on eroteltu omaksi midprice-listanimikkeekseen. Pitkän jonon jatkoksi taas yksi peruste midpricen lakkauttamiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti