tiistai 16. kesäkuuta 2015

Vähän mutta hyvää


Radiolistan uusi ykkönen on historiallisesti Kasmirin ja Saaran Vauvoja. En viittaa nyt pelkästään biisin osallisuuteen Yle X:n kesäkumikampanjassa. Sinä kahtena vuotena, kun Radio Monitor on tilastoa laatinut, mikään muu levytys ei ole yltänyt kärkeen soituaan vain seitsemällä eri kanavalla. Nuo kanavat sattuvat olemaan niitä tuloksekkaimpia: Nova, Suomipop, Voice, NRJ… tiuhimmin biisiä luukuttaa Loop, josta sen voi kuulla parin tunnin välein.

Taannoin heitin, että Vauvoja kelpaa kilpaileville radioille, koska nämä seuraavat niin orjallisesti Spotifyn soittolistan tapahtumia. Ihan näin ei ole, koska viime aikojen striimatuin hitti, Teflon Brothersin Pämppää, löytyy radiolistalla vasta sijalta 43. Spotifyssa samoin menestyvä Nikke Ankaran Koska sä eroot ei mahdu edes top sataan. Sen sijaan toiseksi kuunnelluin striimihirmu, Aviciin Waiting for Love, eteni tänään 18. sijalta yhdeksänneksi.

Tiisu nettosi tänä vuonna jo toisen Top 20 -radiohitin, kun Tänään sä musta hullaannut kohosi 38–14. Viisi vuotta sitten parilla sinkulla tilastoitunut Madcon on tehnyt paluun: Don’t Worry nousi 26. sijalta 18:nneksi. Ja kyllä se kohuttu Kahvimaitokin nauttii kapillaari-ilmiöstä edeten jo sijalle 21. Sen sijaan Sinä ansaitset kultaa putosi vihdoin Top 40:stä, eli taidanpa lähipäivinä julkaista 2014-hittivuosilistan – tai ainakin ekan version siitä.

5 kommenttia:

 1. Onko Novan sivujen radiolista taas hieman virheellinen, koska Madcon ei löydy siellä mainitsemallasi sijalla 18. Kymmenen kärki on mielestäni sama kuin Radio Monitorin sivuilla tiistaina, mutta puuttuuko siitä Top 20:n lopusta sitten muitakin?

  VastaaPoista
 2. Tuulisii, joka Novan sivulla on 18:ntena, on mun saamassani listassa sijalla 28.

  VastaaPoista
 3. Radio Novan Suomen Suosituimmat-soittolistassa Spotifyssa Madcon on myös sijalla 18, joten nettisivuilla on selvästi virhe.

  VastaaPoista
 4. Lobotomia, Bandana, Vauvoja, Kahvimaito, Tuulisii. Milloin aletaan julkaista biisejä joita jaksaisi sanoitustenkin puolesta kuunnella. Tämän vuoden "levysato" on ollut surkeaa. Pitäisikö vielä muka ostaa ihan kokonaisia fyysisiä levyjä?

  VastaaPoista
 5. 'Kenkää eii enä viitsii tehä levyi, net tekkee vuan piiseii.'
  Oikeita ja kunnollisia artisteja löytää kun joskus käy levykaupoissa
  hieman tutkiskelemassa, ei niitä kunnon fyysisiä levyjä spotifaita
  veivaamalla löydä.

  T: J D Ballard

  VastaaPoista