sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Vaaka heilahti

Rammstein-laulaja Till Lindemannin debyytti albumitilaston kärjessä tuskin yllätti ketään. Hän liittyi täten siihen harvojen valittujen joukkoon, joilla on ykkösiä sekä sooloartistina että yhtyeen jäsenenä. En ole pitänyt tarkkaa kirjaa tästä eliitistä, mutta voinen todeta, että se sai nyt ekan saksalaisen jäsenensä. (Joo, Lindemann on kuulemma ”projekti”, mutta nimen takia sen voi tulkita myös sooloiluksi.)

Kun Spotify mittautti ennätyksellisiä kuuntelumääriä juhannukselle ja fyysinen myynti aina loma-aikana putoaa, suoratoiston osuus lopputuloksissa kasvoi kerralla silminnähden. ”Striimisuosikeista” David Guetta rekisteröi parhaan sijoituksensa (#7) 31. listaviikollaan. Myös Major Lazerin ja Jason Derulon nousu kärkikymppiin on mitä todennäköisimmin suhdanneheilahduksen ansiota. Heinäkuussa myynnin yhä pudotessa on tarjolla mielenkiintoisia kehityssuuntia, vaikka uutuudet jäävät vähiin.

Turkulaisrappari Tippa-T (#12) paransi muutaman pykälän viimevuotisesta esikoismerkinnästään. Mieshän on mukana Sannin uusimmalla singlellä Pojat, joka osoittautui dramaattiseksi flopiksi. 12 viikkoa ykkösenä jyllänneen hitin (2080-luvulla) seuraaja jäi radiosoitossa sijalle 68! Ns. singlelistalla se sentään piipahti 11:ntenä. Saa nähdä, esittääkö joku biisin kuitenkin Vain elämää -ohjelmassa – sen nauhoitusten aikoihinhan oli tietoa vain singleydestä, ei floppiudesta.

1 kommentti:

  1. Tippa-T:n levy tuli myyntiin vasta perjantaina, joten 12. tila saavutettiin pelkillä striimauksilla. Ihmettelin, kun levy ei ollut Rumban listalla, mutta sitten tarkistin ilmestymisaikataulun.

    VastaaPoista