sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Sankarien ketju

Taitaa tämänkin kesän teemaksi muodostua veteraaniesittäjien ansioluetteloiden koheneminen. 1990-luvun lopulla kahdesti seiskaksi yltänyt Paradise Lost on nyt viikon korkein albumidebyytti uransa parhaalla nelossijalla. Imussa viitoseksi nousseella Helloweenilla on takavuosilta parempiakin merkintöjä, mutta yhteensä kahdeksas Top 10 -sijoitus lienee tervetullut.

Selvästi uuteen sfääriin astuivat kuutossijan Laineen Kasperi (ed. paras 17) ja yhdeksikkö Florence + The Machine (ed. paras 26). Myös Timo Lassy (#28) kohensi muutaman sijan, Leif Lindeman (#13) sivusi viimevuotista parastaan. Erikoinen ensikertalainen albumitilastossa on sijan 32 kuusamolainen A.R.G., jolla oli kaksi singlehittiä niinkin kauan sitten kuin 1989–90. Eka visiitti niin ikään on kyseessä norjalaisella Leprousilla (#39).

Måns Zelmerlöw debytoi vasta 45:ntenä, mutta viisuvoittajien albumit muodostuvat vain harvoin minkäänlaisiksi menestyksiksi. Erikoisena voi sen sijaan pitää sitä, että peräkkäiset voittajat näyttäytyvät voittobiiseineen albumilistalla vain kahden viikon välein – Conchita Wurst kun panttasi pitkäsoittoaan todella pitkään. Noita kahta yhdistää sellainenkin sattuma, että Wurstin viimesyksyinen follow-up-sinkku oli nimeltään Heroes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti