sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Lainalaisuuksien hautausmaa

Hiljaisehkona viikkona Adam Lambertin olisi odottanut debytoivan albumilistalla korkeammallakin kuin neljäntenä. Edellisillä yrittämilläänhän mies ylsi neljänneksi ja toiseksi, ja pohjalla on hyvin vastaanotettu Ghost Town -single. Korkeimmaksi uutuudeksi sentään selvittiin ohi Lasten hautausmaan. Kouvolalaisbändin esikoispitkä on virheellisesti merkitty re-entryksi, koska sen aiempi samoin nimettä jäänyt ep kävi keväällä Top 50:ssä. Sekin virheellisesti, koska oikea paikka olisi ollut midprice-tilasto.

Lasten hautausmaan nousua lienee siivittänyt esiintyminen onnistuneella Sideways-festarilla. Sieltä sai niin ikään vauhtia sijan 34 Jaakko Eino Kalevi, joka lähes koko 2000-luvun kestäneestä levytysurastaan huolimatta on listan ensikertalainen. Niin on myös norjalainen Gorgoroth (#42), jonka esikoisalbumi ilmestyi jo vuonna 1994.

Tänään Aviciin Truella tuli täyteen puolitoista vuotta (78 viikkoa) Top 50:ssä ja Ed Sheeranin X:llä vuosi. Kuten monesti olen todennut, suoratoistoaikakauden listaviikot eivät ole vertailukelpoisia vanhan systeemin kanssa. Sekään lainalaisuus ei enää toimi, että pitkään alemmilla sijoilla kannatusta keränneen läpimurtolevyn seuraaja debytoisi korkealla. Jason Derulon Tattoos roikkui Top 50:ssä 30 viikkoa, mutta Everything Is 4 ylsi julkaisuviikollaan vain 24:nneksi – ja mahdollisesti jää roikkumaan samalla tavoin kuin edeltäjänsäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti