tiistai 9. kesäkuuta 2015

Joku raja lantrauksellakin

Viime päivinä on somessa ja vähän julkisemminkin kauhisteltu Arttu Wiskarin uuden Kahvimaito-singlen sanoitusta – jyrkin tuomio taitaa olla tässä. Vaikka miehestä usein ovelasti välittyy mediassa jonkinlainen lauluntekijän aura, niin Kahvimaidosta kuten valtaosasta Wiskarin tuotantoa vastaa Janne Rintala.

Joidenkin huulilta kirposi ensireaktioina sentyyppisiä sanapareja kuin ”kaupallinen itsemurha”, mutta tämä visio osoittautui äkkiä katteettomaksi. Biisi pomppasi saman tien Spotifyn kuunnelluimpien listalle (nyt sija 14), ja Itunes-raportit enteilevät korkeaa debyyttiä seuraavalla latauslistalla. Vaan entä radio? Eikö radioasemien kuulu viimeiseen asti vältellä kohderyhmissään ärsytystä ja myötähäpeää aiheuttavaa musiikkia?

Tänään julkaistun Top 100 -radiolistan korkein uutuus 39:ntenä on mikäpä muu kuin Kahvimaito, jolle rekisteröitiin viidessä päivässä 57 soittokertaa. Mikäli biisit.info-sivuston raportointiin on uskomista, tuossa on kosolti uutuudenhuumaa mukana. Suomipop näet soitti Kahvimaidon kahdeksan kertaa runsaan vuorokauden aikana (torstai–perjantai), mutta seuraavan neljän päivän aikana ei kertaakaan. Miten päin lähtee tuosta kääntyilemään, sitä tuskin tietävät muut kuin Janne Rintalan erikoislaatuinen hittivainu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti