sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Uutta likaa etelästä

Helmikuu puhalsi taas lisää vanhan vuoden jämiä pois albumilistan kärkipäästä, ja top kuudessa nähdään nyt kolme täysin uutta nimeä. Osittain kyse on vain nimestä, sillä viitossijan DJ Ibusal ja Lobo ovat tuttuja Gasellit- ja Aivovuoto-kokoonpanoista. Korkein tulokas kolmantena on sekin obskuuria hiphopia, kotikulmiensa mukaan Kirkkonummeksi levyn nimennyt Likanen etelä.

Kuutossijan Auroralla oli viime vuonna kaksi pikkuhittiä, joista Se soi kolkutteli radiolistan Top 20 -ovea jo kesällä ja palasi samoille korkeuksille marras–tammikuuksi. Matti Johannes Koivu (#15) näyttää juuttuneen ikuisiksi ajoiksi omille ei-ihan-kärkikympissä-korkeuksilleen. Sija 34 on comebackin jälkeisen U.D.O.n täpärästi paras numero, ja kotimainen The Grammers (#36) petrasi myös pari askelmaa.

Tämäkö on sitä deflaatiota? Jollei aivan ensimmäinen niin tuiki harvinainen tapaus on se, että ulkomainen uutuuslevy debytoi midprice-listalla. Asialla on kerran aiemmin peruslistallakin käynyt jenkkibändi Periphery, jonka Juggernaut: Alpha julkaistiin viime maanantaina. Samaan aikaan ilmestyi Juggernaut: Omega, jonka tilastoitumista jäämme odottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti