sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Seitsemäs lumoutuma

Tuskinpa moni yllättyi Mesmerian paalupaikasta albumilistalla, onhan CMX yltänyt samaan kuudesti aikaisemminkin. Yhtyeellä on nyt koossa yhtä monta ykköstä albumi- ja singlelistalta, mikä voisi viimeaikaisia tapahtumia seuranneita jo yllättääkin. Kun sinkkulista ennen vuotta 2008 perustui pääosin cd-menekkiin, CMX oli yksi niistä suomibändeistä, joiden fanikunta osti jokaisen julkaisun listan kärkipäähän, mutta latauskauppa mullisti niiden suhdanteet.

Kingston Wallin esikoislevy ei ilmestyessään 1992 löytänyt tietään tilastoihin, mutta vuonna 1998 se eteni yhdeksänneksi. Tämänkertainen julkaisu oli vieläkin tuloksekkaampi: re-entry viidentenä eli toiseksi korkeimman uutuuden yläpuolella. Kuudentena on ensikertalainen, kolme albumia tehnyt mutta jo 1989 perustettu death metal -kokoonpano Archgoat. Kärkikymppiin mahtui myös Bob Dylanin 32. listapitkäsoitto (#8), joka sisältää tulkintoja Frank Sinatran kappaleista.

Alkuvuoden korkeista debyyteistä harvassa näkyy kestosuosikkipotentiaalia. Viime viikon verevin uutuus Likanen etelä romahti kolmossijalta 29:nneksi, viitonen DJ Ibusal & Lobo kokonaan ulos Top 50:stä. Sen sijaan Fall Out Boy virkosi 42. sijalta 25:nneksi, joka on yhtyeen uran paras merkintä. Siitäkin huolimatta, että airplay-hiteillä kunnostautunut kombo ei enää soi radiossa vanhaan malliin.

3 kommenttia:

  1. Ai seitsemäs. Eikös toi Dinosaurus mennyt aikanaan ykköseksi ollenkaan?

    VastaaPoista
  2. Ei mennyt, hävisi uukakkoselle. Onhan niitä muitakin paalupaikatta jääneitä.

    VastaaPoista
  3. Aaa, kiitos korjauksesta. Itse tosiaan eilen näitä pohdin ja ainoa jonka ykkösyydestä en ollut varma, oli tämä.

    VastaaPoista