tiistai 17. helmikuuta 2015

Menestymätön telkkarissa

Yleisradion Elävä arkisto on julkaissut kolme jaksoa Pop Story -ohjelmasta vuosilta 1971-72. Rakenteeltaan varsin tutunlaisesta musiikkimakasiinista voi todeta muun muassa sen, että promovideoita (valmiiksi kuvattuja, tv-kanaville jaettavia hittibiisinpätkiä, joilla kansainvälisiä promootiokiertueita voidaan keventää) oli viljalti liikenteessä jo tuolloin. Yleensähän musiikkivideon synty ajoitetaan 1970-luvun puoliväliin, ja usein mainitaan Queenin Bohemian Rhapsody.

Eniten Pop Storyssa mietitytti Kirkan haastattelu, jonka nimetön toimittaja aloitti: "Suosiosi on rakentunut aika mielenkiintoisesti. Sinulla ei ole koskaan ollut varsinaisesti oikein suurta levymenestystä." Harvoin noin tohditaan sanoa edes menestymättömälle artistille, vaan kaikkia imarrellaan pureksimatta niellyillä levy-yhtiötiedotteiden liioittelevilla höpinöillä. Jollei noina aikoina sivuutettu koko teemaa ja tivattu, onko musiikissasi sanomaa. Vaikea arvioida, mihin haastattelija pohjasi oman mielipiteensä. Luultavasti perinteikkääseen "mutulla mennään" -asenteeseen.

Kirka vastasi kuitenkin kohteliaasti unohtaen ykkösalbuminsa ja lukuisat Top 10 -hittinsä. Hän myös pyydettäessä arvioi varovaiseen sävyyn juuri esittämänsä Mamy Bluen menestymismahdollisuuksia. Ohjelma tuli ulos 17.11.1971. Marraskuun singlelistalla Mamy Blue debytoi 13:ntena, eteni joulukuussa neljänneksi ja siitä vielä tammikuussa kakkoseksi. Pop Story -vierailun osuus tapahtumiin taisi jäädä vähäiseksi siitä päätellen, että ohjelman muut musiikkituokiot eivät saaneet kansaa levykauppoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti