torstai 19. helmikuuta 2015

Kykyprofiilit ristissä

Nightwishin Élan debytoi tuoreen latauslistan ykkösenä. Koska latauslista on minulle vanhan singlemyyntilistan jatke, väitän että yhtyeellä on nyt 15 ykkössingleä Suomessa. Voi myös puhua kuudestatoista, sillä sinä lyhyenä aikana kun latauslistaa julkaistiin mutta sen tietoja ei vielä sisällytetty viralliseen singlelistaan, Eva (2007) otti myös paalupaikan.

Voisi siis ajatella, että tilastollisen puhtinsa kadottaneella Apulannalla olisi vähitellen syytä pelätä ykkössingle-ennätyksensä (22) puolesta. Mutta ei tällä tempolla. Nightwish on ollut muista syistä esillä niin usein, että ei meinaa muistaa bändin edellisestä (ykkös)singlestä The Crow, the Owl and the Dove kuluneen jo kolme vuotta, ja julkaisutahti tuskin on tihentymään päin.

Toinen odotetuhko uutuus, Sannin 2080-luvulla, ilmaantui latauslistan 15:nneksi. Radiot ottivat biisit vastaan huomattavasti tasapuolisemmin, ensisijoille 58 ja 62. Suoratoistossa asetelmat ovat sitten aivan päinvastaiset, sillä Spotifyn päivälista näyttää Sannille kolmossijaa, mutta Nightwishille numeroa 55.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti