sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Jare edellä, Kimmo perässä

Albumilistan vallannut Mokoma on yhtä tuttu ja odotettu näky kärjessä kuin viime viikon CMX. Bändi on listaykkösten määrässä (5) nyt tasoissa Viikatteen kanssa, ja kukapa debytoi viitossijalla ellei Kaarle Viikate. Laulu tuohikorteista -levyn toinen tekijä Marko Haavisto oli tähän asti käynyt korkeimmillaan vain sijalla 34. Hänen Poutahaukat-yhtyeeltään tulee myös pian uusi albumi.

Melrose hehkutti Facebookissa saaneensa historiansa parhaan listasijan (#3). Vuoden 1987 Another Piece of Cake nousi Mitä Suomi soittaa -listalla seitsemänneksi, mutta Suosikissa kakkoseksi ja Seuran tilastossa peräti kärkeen. Minun yhdistelmälistani rankkasi sen kolmossijalle. Got It Maden suosio yllättää, koska pohjalla oli muutama floppi ja edellisestä albumilistakäynnistä aikaa lähes 22 vuotta.

12:ntena debytoineen Elen (Eleen?) tunnetuin jäsen on Eva & Manu -duon Eva Louhivuori. Danko Jones pitää tasaisen sijoituslinjansa – viidellä levyllä 22–23–19–18–18. Kotimaiset Ruger Hauer (#29) ja Callisto (#37) hieman lipsuivat parhaista esityksistään. Elastinen seuraa Cheekiä siinäkin suhteessa, että hänen Vain elämää -kappaleidensa Spotify-ep ilmaantui oudosti jälkijunassa albumitilastoon.

4 kommenttia:

 1. On nämä listat jotenkin outoja nykyään, kuinka yleistä on re-entryt top kymppiin?
  2014 kymmenen myydyimmän albumin määrätkin näköjään julkaistu, melko pieniä on luvut. Millaisiakohan vertailukelpoiset luvut olisi?

  VastaaPoista
 2. Kyllä re-entryt top kymppiin ovat olleet melko yleisiä, mutta niiden syyt tuntuvat koko ajan hämärämmiltä. Myydyimpien lukuja voi vertailla Musiikkituottajien sivuilla, tässä esimerkkinä vuosi 2012: http://www.ifpi.fi/tilastot/myydyimmat/2012/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://ifpi.fi/uutiset/arkisto/valtaosa-musiikista-kulutetaan-nyt-verkossa---digimyynnin-osuus-51--aanitekaupan-kokonaismarkkinoista
   Tuolla mainitaan tilastoinnin vaihtuneen pohjautumaan todelliseen myyntiin, eikä tukkumyyntiin. Jos aiemmin tilastoitu tukkumyynti, niin vertailun vuoksi näistäkin olisi mukava tietää, onhan esim. Vain elämää levyjen myynti todella pientä edellisiin vuosiin verrattuna.

   Poista
 3. Jaa, kiitos. Herää myös kysymys, kuinka suurta osaa todellisesta myynnistä oikeasti kyetään seuraamaan. Levyjähän kaupataan paljon keikoilla ym.

  VastaaPoista