keskiviikko 8. elokuuta 2012

Saako jo ottaa raskaammin?

”Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin” kuulostaa yhä ajankohtaiselta suomalaisten korvissa – ainakin siitä päätellen, että JVG ft Raappanan Kran turismo viettää jo yhdeksättä viikkoa singlelistan ykkösenä. Sen verran syksy jo kurkkaa nurkan takaa, että biisi tipahti tällä viikolla Top 20 -radiolistalta. Tilalle tullut uutuus ei ole sekään ihan uusi: huhtikuusta asti single- ja lataustilastoissa ajoittain sangen ylhäällä seikkaillut Tacabron Tacata (25–18).

Yllättävän pitkäksi ajaksi Top 20:n alapuolelle on juuttunut PMMP:n Rakkaudesta-albumin kakkoslohkaisu Rakkaalleni (29). Se ensimmäinen single Heliumpallo vain piipahti latauslistalla ja on vasta vuoden 61. suurin radiohitti, joten mahtaako niitä kunnon iskusäveliä levyltä löytyäkään? Jos lastenlevy Puuhevosta ei lasketa, duon kaikilta neljältä aikaisemmalta pitkäsoitolta irrotettiin vähintään yksi vähintään kolmen napin hitti.

(Kolmen napin hitti viittaa edesmenneen 50 hittiä -listan pisteytyssysteemiin ja tarkoittaa suurehkoa, vuosilistalla noin 20 parhaan joukkoon yltävää menestystä myynti- ja radiolistojen yhteisvaikutuksena.)

2 kommenttia:

  1. Tuurillaan tuli juuri ennen kuin luin tämän postauksen, kuunneltua PMMPn uusi albumi Spotifystä. Kyllä voi tiukassa olla radiohitit. Ei oikein oo mitään välittömästi hitiltä kuulostavia biisejä jo julkaistujen singlejen lisäksi.

    VastaaPoista
  2. Täähän puree tosissaan vasta kun talvi tulee - ainakin säkeistöjen sielunmaisema tuntuisi viittavan siihen.

    VastaaPoista